x

Ny single fra Patrick Dorgan efter to års fravær

Ny single fra Patrick Dorgan efter to års fravær

Det ulmer med nye singler i indgang til februars farvand, og dette gør sig også gældende i dag, hvor Patrick Dorgan for første gang i to år offentliggør ny single.

Patrick Dorgan sprang igennem lydmuren i 2015 med velsmurt pop iført The Old School Way, med piano, trommer og hele moletjavsen, så levende som det kan blive. Dette udmøntede sig i debutalbummet ”Painkillers” fra samme år, hvor især numre som ”Marilyn” og ”On the Way Down” forplantede sig i den danske befolkning som en smittende twister af en pop-ispind, som publikum og anmeldere bød velkommen med åbne arme, og han løb da også ud af dette år med nomineringer til P3 Guld og GAFFA-Prisen.

Singlen ”Safe Here” er blevet til i samarbejde med produceren Hennedub, som sidste år blev hædret ved DMA som årets producer, og sangskriver Stefan Forrest, der igennem sit samarbejde med Lukas Graham er blevet nomineret til en Grammy for sit arbejde. Det skorter altså ikke på prominente navne bag singlen, som omhandler de konflikter, der kan ligge i at have et mere eller mindre hemmeligt forhold kørende. ”Would your daddy be proud, would your mother still call you her favourite / if they could see us right now, the three of us playin’ around naked”. Der er vist noget frækt i gære i disse lumre tider.

Singlens musikalske udtryk har da også et mere moderne elektronisk udtryk, end hvad vi er vant til fra Dorgans side. Som en blanding af Phlake og Alex Vargas cruises der igennem det forhold, som er lige på kanten af at blive afsløret, eller er det, for nogle ved, at der foregår noget, men så ikke alligevel...? Et hurlumhej af scenarier skydes op i luften. Selv siger kunstneren om temaet for udgivelsens tekstunivers: ”Alle kigger, men vi kan godt være alene og lave noget farligt – gi’r det mening?” Egentlig ikke, Patrick. Egentlig ikke. Heldigvis uddyber manden selv. ”Den beskriver mødet med én, man engang havde noget med – på godt og ondt. For det, man havde var ganske vist fantastisk, men også noget, som for alt i verden skulle holdes hemmeligt!” Fuldstændigt afklarede kan vi nu komme videre med vores liv, efter denne lille kontekstens gåde er blevet løst.

Alt imens kan vi gå og vente på, om denne nyanlagte stil vil præge resten af Dorgans musikalske projekter.

Lyt til singlen "Safe Here" lige her helt sikkert:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA