x

Nye navne til Tivoli Frihedens Fed Fredag

Nye navne til Tivoli Frihedens Fed Fredag

Den står stadigvæk på Fed Fredags-feeling, når Tivoli Friheden sparker forårets koncerter i gang – nu med fire nye navne på programmet.  

Aarhus er lige om snart klar til igen at kunne byde på skumringskoncerter i Tvoli Frihedens idylliske omgivelser. Og nu har det allerede omfangsrige program fået et nøk opad med fire nye offentliggjorte kunstnere. 

Det består af den ganske brede vifte af Poul Krebs, som har været en fast bestanddel af den etablerede musikscene i studiet såvel som rundt på landevejen. Sidst han var en del af Fed Fredag-scenen var tilbage i 2011 i forbindelse med udgivelsen "Der er noget ved alting". Sidste år blev så tidspunktet for et nyt tilbageskuende album på nye toner, hvor Krebsen selv tager et dyk ned i arkivskabet. "Maleren og Delfinerne på Bugten" fik også ganske fin respons med på vejen, og nu udfolder der sig blandt andet en koncert på hjemmebanen Aarhus. 

I en helt anden retning er S!vas således også at finde i årets program. Den inkarnerede Københavnerdreng har efter en årrække, hvor det er gået helt d.a.u.d.a, etableret sig som en decideret trendsetter, når det kommer til den danske trap-hop-scene. Med debut-albummet "Familie før Para" som et foreløbigt peak i karrieren, og han har senest meldt sig på banen i form af et lidt eksotisk stilskift med singlen "Sidste Timer", der bærer præg af de tropiske vibes, der huserer i B.O.C.-miljøet lige for tiden. Det bliver allerførste gang, den karismatiske autotune-ekvilibrist vil gæste Tivoli Friheden. 

Tilbage til flokken med rødderne solidt plantet i aarhusiansk jord vil også Helmig-klanen være repræsenteret igennem det nye skud på stammen, Hugo Helmig, som også vil træde sin debut imøde på denne scene. Hugos første single "Please Don't Lie" har været en landeplage, siden singlen blev sluppet sidste år, og det samme billede tegner sig med andensinglen "Eyes Wide Shut". 

Sidstnævnte offentliggørelse behøver ikke meget introduktion. Mads Langer har efterhånden sat sig solidt på den danske pop-trone, og der skulle vist ikke være nogen tvivl om, at en mand med hits i ryggen som "3AM" og "Elephant" med usvigelig sikkerhed kan trække en hærskare til skovbrynet en forårs- eller sommeraften i Aarhus.  

Og sådan gik det til, at programmet, som i forvejen byder på Magtens Korridorer, Alex Vargas, L.O.C., Carpark North, Saveus, Burhan G, Scarlet Pleasure, Joey Moe, Stine Bramsen, Christopher, Johnny Madsen og Danser med Drenge, er nu blevet endnu stærkere. Er de nye navne noget, der trækker op eller ned? 

Datoer for de enkelte optrædener offentliggøres senere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA