x

Jenny Wilson gæster Danmark – se foruroligende video

Jenny Wilson gæster Danmark – se foruroligende video

Til marts udgiver Jenny Wilson sit næste album EXORCISM – fulgt op af en koncert i Store Vega den 12. maj 2018.

Jenny Wilson selv udtaler: “København-babies! I aner nok ikke, hvor meget jeg har længtes efter at spille for jer – efter at skabe magi sammen med jer! Kom og sved med mig på Vega.”

I slutningen af januar udgav Wilson singlen “Rapin*”, hvor der fulgte en foruroligende og vigtig musikvideo med. Sangen handler meget direkte om oplevelsen af voldtægt, hvilket den animerede video gengiver. Et emne, der er enormt relevant for tiden, og som måske ikke normalt bliver omtalt i så direkte termer og billeder, som Wilson har udgivet det i. Der viges ikke bort fra at fortælle en grusom sandhed, oplevelse og følelser. Se videoen nederst i artiklen.

LÆS OGSÅ: Jenny Wilson: Store Vega (en anmeldelse af hendes koncert i Store Vega tilbage i 2011)

Exorcism er Wilsons femte soloalbum, der udkommer den 23. marts. Albummet søger at være personligt og selvbiografisk, og Wilson har også kæmpet med, hvorvidt voldtægt var noget, hun burde tale om. “Det her er det sværeste, jeg har gjort. På så mange planer” udtaler hun i en pressemeddelelse for albummet. “Jeg vil rense det bort, som har gjort mig ondt,” siger hun selv.

Wilson spiller desuden til en særlig åbningsaften på Kunsthal Charlottenborg, dokumentarfilmfestivalens nye festivalcentrum, til filmfestivalen CPH:DOX den 15. marts 2018. Her vil Wilson give en eksklusiv forpremiere og lyttesession på hele sit nye album, og undervejs fortæller om tankerne bag hvert nummer. Der vil også være en minikoncert med Wilson, men skal du opleve den ærlige svensker i fuldt koncertformat, har du nu også den mulighed, når hun gæster Vega til maj.

LÆS OGSÅ: GAFFA-Prisen: Og de nominerede er...

Den 42-årige svenske sangerinde og sangskriver med en fortid i indiepopgruppen First Floor Power gik solo tilbage i 2004, og har i poppen markeret sig med numre som “Let My Shoes Lead Me Forward”, “Like a Fading Rainbow” og “Anchor Made of Gold”. Hun fik tilbage i 2010 konstateret brystkræft, som hun har fået behandling for, men hårdnakket arbejdet på sine album lige siden – hun er nu også helbredt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA