x

Jelling Musikfestival fejrer 30 år med 30 nye bands og solister

Jelling Musikfestival fejrer 30 år med 30 nye bands og solister

Jelling Musikfestival kan i år fejre 30 års jubilæum og har tidligere annonceret, at de store internationale navne Nickelback og James Blunt gæster festivalen i det sydjyske. I tirsdags annoncerede festivalen den irske countryrockduo Hudson Taylor, og i dag følger 30 nye kunstnere.

I toppen af programmet finder man store og rutinerede danske kunstnere som Rasmus Seebach, Dizzy Mizz Lizzy, Aqua, Medina, Aura, Shaka Loveless og Mads Langer.

Det nye kuld af populære navne er blandt andet repræsenteret ved poptrioen Scarlet Pleasure, rapperen Kesi, hiphopduoen Benal og rockbandet The Minds Of 99 (billedet), der alle har markeret sig ved både P3 Guld og Danish Music Awards i løbet af 2017. Både Scarlet Pleasure, Benal og The Minds of 99 er desuden, ligesom førnævnte Rasmus Seebach og Mads Langer, nomineret til GAFFA-Pris-showet, der bliver afholdt 22. februar i Odeon i Odense.

LÆS OGSÅ: GAFFA-Prisen – Og de nominerede er...

Artiklen fortsætter under videoen, hvor The Minds of 99 spiller "I'm Gonna Die" til P3 Guld i september 2017:

Jelling Musikfestival får desuden besøg af det store danske orkester Mew, der besøger Jelling med et særligt show i anledningen af 15-året for udgivelsen af succesalbummet Frengers.

I den nostalgiske afdeling gæstes festivalen af den amerikanske rock-veteran Suzi Quatro, og de gendannede sen-80'er-/start-90’er-indiepop-kulthelte fra Gangway er også at finde på årets festival.

Derudover er der også blevet plads til populære unge kunstnere som Jacob Dinesen, Karl William, Blaue Blume, Hjalmer (også nomineret til en GAFFA-Pris), Wafande og Djämes Braun – nu med Pilfinger alene i front. Traditionen tro kan man også opleve store navne som Poul Krebs, Michael Falch, Johnny Madsen og Lars Lilholt Band (sidstnævnte gæster Jelling Festival for 25. gang).

LÆS OGSÅ: Djämes Braun fortsætter alligevel – som soloprojekt

Festivalen har tidligere offentliggjort populære danske navne som Thomas Helmig, C.V. Jørgensen og Hugo Helmig (endnu en GAFFA-Pris-nomineret kunstner) og er klar med det fulde program og spilletider i starten af marts.

Jelling Musikfestival finder sted 24. – 27. maj 2018.

 

Følgende bands er offentliggjort indtil videre:

Nickelback (CAN)
James Blunt (UK)
Thomas Helmig
Rasmus Seebach
Dizzy Mizz Lizzy
Aqua
Scarlet Pleasure
Mads Langer
Kesi
Mew
Gangway
Suzi Quatro (US)
C.V. Jørgensen
The Minds Of 99
Magtens Korridorer
Jonah Blacksmith
Medina
Karl William
Jacob Dinesen
Go Go Berlin
Wafande
Benal
Humørekspressen
Michael Falch & Dét Band
Lars Lilholt Band
Johnny Madsen Band
Poul Krebs
Shaka Loveless
Carl Emil Petersen
Aura
Djämes Braun
Hugo Helmig
Faustix
HUSH
Hudson Taylor (IRL)
Hjalmer
Blaue Blume

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA