x

Veto udsender toer til maj

Veto udsender toer til maj

Det tager rigtig mange kunstnere omkring to år at lave opfølgeren til et album – inklusive turnévirksomhed, ferie, sangskrivning og indspilning – og det gælder også elektrorockerne Veto. 5. maj er de klar med efterfølgeren til deres meget roste debut ”There’s A Beat In All Machines”, der kom på gaden i februar 2006 til masser af roser og et stabilt pladesalg, som resulterede i en jævn strøm af plader langet over disken helt frem til starten af 2007. Her fik salget lige igen et skub op i kraft af adskillige nomineringer og priser, blandt andet to GAFFA-priser og to Danish Music Awards.

Nu er Veto så tilbage med toeren, som har fået titlen ”Crushing Digits”. Modsat debuten, der blev udgivet på selskabet Tabu Records, der ejes og drives af hiphop-gruppen Suspekt, har Veto denne gang valgt at udgive albummet på deres eget selskab, Reset08. Samtidig har de dog indgået en distributionsaftale med multinationale Sony BMG og er dermed således både på et indie- og et major label på samme tid.

”Crushing Digits” er indspillet dels i Puk-studiet ved Randers med Carsten Heller (Nephew, Spleen United med flere) som producer, dels i Poul Krebs’ Dansebjerg-studie på Samsø med gruppen selv som producere. I november 2007 mødte GAFFA gruppen på sidstnævnte lokalitet, og dengang fortalte Veto-sanger Troels Abrahamsen følgende om stilen på det nye album:

– De tre Carsten Heller-numre er temmelig hurtige og dansevenlige (hvilket smuglyt til de tre numre, ”You Can’t Afford It”, ”Shake” og ”Blackout”, da også dokumenterede dengang i november, red.). De andre ved vi af gode grunde ikke helt, hvordan vil ende, men de bliver nok lidt mere eksperimenterende (dette tydede smuglyt også på, red.). Kompositorisk bliver de nye sange forholdsvis simple, med enkle akkordrundgange, men arrangementsmæssigt bliver de til gengæld mere komplekse end tidligere.

Og at sangene kompositorisk bliver forholdsvis enkle end før, men arrangementsmæssigt mere komplekse, gentager Troels Abrahamsen i en netop udsendt pressemeddelelse, hvor han desuden tilføjer følgende:
"Vi glæder os til at ramme publikum med vores nye musik, der på én gang er meget elektronisk, men med et næsten akustisk udtryk."

I forbindelse med udgivelsen af ”Crushing Digits” spiller Veto en række klubkoncerter i foråret:
Ridehuset, Århus 4. april
Store Vega, København 15. maj
Posten, Odense den 16. maj
Studenterhuset, Aalborg 24. maj.

Allerede 27. februar kan Veto dog opleves som opvarmning for Smashing Pumpkins i Valby Hallen.

Veto blev dannet i Århus i april 2004. Gruppens medlemmer bor i dag både i København og Århus. Debutalbummet fra 2006 nærmer sig ifølge Sony BMG guld-status (15.000 solgte enheder) i Danmark, og flere hundredetusinde koncertgængere oplevede Veto i 2007, blandt andet på Grøn Koncert-turnéen.

Veto består som sædvanlig af:
Troels Abrahamsen: Vokal, synth
David Krogh Andersen: Guitar
Mads Hasager: Trommer
Mark Lee: Guitar, synth og kor
Jens Skov Thomsen: Bas og kor

I GAFFAs majnummer kan du læse et stort interview med Veto.

Vetos hjemmeside

Veto på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA