x

Queen + Adam Lambert bekræfter tid og sted for dansk koncert

Queen + Adam Lambert bekræfter tid og sted for dansk koncert

Queen + Adam Lambert har nu offentliggjort tid og sted for deres danske koncert. Den bliver afholdt i Jyske Bank Boxen fredag den 15. juni. Billetsalget begynder 14. februar klokken 10.

Efter bandets Europaturné i november og december fortalte gruppen forleden på Facebook, at Queen + Adam Lambert vender tilbage på tour i Europa til sommer. Der var allerede offentliggjort koncerter i Italien og Tyskland, og der blev lovet koncerter i Danmark, Portugal, Spanien, Norge, Holland og Belgien, "i byer, som vi ikke besøgte på den sidste turné". Det viser sig nu for Damarks vedkommende at være Jyske Bank Boxen i Herning, byen hvor Queen + Adam Lambert gav deres første danske koncert i februar 2015.

Guitarist Brian May udtaler: "Der har været stor efterspørgsel på, at vi kommer og spiller i byer, vi gik forbi sidste gang. Så mens vi stadig er i fysisk stand til at spille disse højenergikoncerter i denne massive skala, tænkte vi "Ja! En gang til rundt om blokken. Det er live, det er farligt, og det kræver hvert gram af styrke, vi kan mønstre. Men det er stadig sjovt."

Efter Freddie Mercurys tragiske død den 24. november 1991 blev Queen opløst. Bandet vendte senere tilbage til scenen, denne gang med Free- og Bad Company-forsanger Paul Rodgers i 2004. Dette samarbejde ledte til nogle tours samt et nyt Queen-album, "The Cosmos Rocks", der så dagens lys i 2008. Paul Rodgers forlod derefter bandet i 2009, og en ny forsanger blev fundet. Udfaldet blev den nu 36-årige Adam Lambert i 2011, der i 2009 deltog i American Idol. 

Queen + Adam Lambert begyndte at spille live allerede i 2011, hvilket ledte til en Europa-tour i 2012 og en verdenstour i 2014-2015, der som nævnt bragte dem til Jyske Bank Boxen i februar 2015. Året efter var de headliner på Jelling Musikfestival, og i november 2017 optrådte de i Royal Arena. 

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Queen + Adam Lambert i Royal Arena den 22. november 2017 


Stort lysshow

Queen tæller i dag to originalmedlemmer i form af Brian May (guitar) samt Roger Taylor (trommer). Bassist John Deacon har efter eget ønske ikke været involveret i gendannelsen, efter Freddie Mercury døde i 1991, og trak sig i 1997 tilbage fra musikerlivet. Livebandet består af Spike Edney på tangenter, Neil Fairclough på bas og Tyler Warren på percussion.

Design- og produktionsansvarlig for showet er Ric Lipson fra arkitekterne Stufish Productions, kendt for deres arbejde med kunstnere som Pink Floyd, Rolling Stones og U2 samt åbnings- og afslutningsceremonierne for OL i Beijing i 2008.

Showet gør brug af over 300 bevægelige lys, som er skabt af lysdesigner Rob Sinclair, der har lavet lysdesign for turnéer til kunstnere som Adele, Peter Gabriel og Kylie Minogue. Produktionens laserelementer er skab af ER Productions, der stod for laserlys til åbnings- og afslutningsceremonierne til OL i London 2012, ceremonier der blev set af over 900 millioner mennesker verden over.

Varm op med klassikeren "I Want to Break Free" fra Rock in Rio i 2016:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA