x

Nephew – nu på havvindmølle!

Nephew – nu på havvindmølle!

Det lyder måske skørt, men du kan nu på Nephews hjemmeside opleve deres nye sange under titlen Vinter-i-Ring styret af det skiftende tempo på verdens største havvindmølle.

Det er året rundt, det er live – alt efter dagene vil farten på sangene svinge fra en nær stilstand og ekstrem udstrakthed, til at man faktisk kan ane sangenes melodier og tekster.

Det er en symbolsk handling for bandet, der ønsker at vise, hvordan vi alle lever “i døgn og uger og årstider – alting kører rundt.” Der er tale om cirkler, hjul og lignende, fremfor ting der vækster, som bobler og disruption – som sidstnævnte lever vi ifølge Nephew ikke.

LÆS OGSÅ: Vådeskud i mudder (anmeldelse af de tre nye singler)

Projektet er skabt af The Overhead og Nephew i samarbejde med Siemens Gamesa Renewable Energy, CAVI og Audiodesign ved Aarhus Universitet, DTU Vindenergi, Thisted Kommune, Daniel Rothmann og Thrane.nu.

Bag navnet The Overheard er kunstner-duoen Morten Riis og Marie Højlund, der arbejder i grænselandet mellem lydkunst, ny kompositionsmusik og lyddesign. Med publikumsinddragende lydinstallationer sætter The Overheard spørgsmålstegn ved grænserne mellem hverdag og kunst, som blandt andet blev udfoldet i et stort anmelderrost lydkunst-projekt under Den Europæiske Kulturhovedstad Aarhus 2017 der havde over 50.000 besøgende. 

Det hele sker på hjemmesiden her

Det er mere end fem år siden, bandet udgav ny musik, og de nye sange er den storladne og syng-med-venlige "Amsterdam”, den mere eftertænksomme ”At dø er at rejse” samt Nephews nyfortolkning af den over 200 år gamle aftensalme ”Sig månen langsomt hæver”. På alle tre sange medvirker gruppens nye medlem, ovennævnte Marie Højlund på vokal, både på kor og på de to sidstnævnte også som duetpartner med Simon Kvamm.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA