x

Alive Festival: Første navne til jubilæumsprogram

Alive Festival: Første navne til jubilæumsprogram

Alive Festival er klar med de første navne til jubilæumsprogrammet

Alive Festival i Thy kan i år fejre 10-års jubilæum. Blandt de fire første offentliggjorte kunstnere i dag er der også et spændende internationalt besøg.

Alive Festival 2018 løber af stablen den 16.-18. august, hvor koncerterne afholdes i den gamle bypark Christiansgave i Thisted. De første navne på programmet er Blaue BlumePeter Sommer & Tiggerne, Iris Gold samt belgiske Warhaus.

Blaue Blume tager lytterne med ind i et drømmende univers med deres himmelstræbende melodier og leger med følelser. Blaue Blume er anerkendt for deres intense live-koncerter. Efter to års musikalsk stilhed udgav Blaue Blume i november ep’en "Sobs", som er blevet rost flere steder. De udforsker det danske sprog og synthpop-genren, blandt andet på numrene "Macabre" og "Ebony", hvor sidstnævnte i efteråret var "P3s Uundgåelige".

Peter Sommer & Tiggerne vil bringe lytterne gennem populære ørehængere, nye som gamle. Sammen med sit band tager Sommer publikum gennem dragende fortællinger. Den 9. marts udkommer et spritnyt album, "Elskede At Drømme, Drømmer Om At Elske", lavet sammen med Tiggerne og duoen Bremer/McCoy, hvorfra flere singler allerede er ude.

Alives festivalgæster vil blive inviteret ind i en verden af "hippie hop", når de ser energifyldte Iris Gold med band optræde - eller som hun selv siger: "Jeg kommer med mit sexede band, og sammen vil vi holde en kæmpe fest, i den bedste bloc party-stil". Dette er en verden skabt af en sammensmeltning af retro-hiphop, soul og power-pop med et drys af flower-power. I november udkom singlen "All I Really Know". Iris Gold kan også opleves til GAFFA-Prisen i Odense 22. februar – læs mere og køb billet på Ticketmaster.

LÆS OGSÅ: Danmarks største r&b-talent på turné

Warhaus fra Belgien lader musikken bære frem af stærke, groovy rytmer. Med sin dybe stemme tager forsangeren Maarten Devoldere dig gennem rå, lidenskabelige tekster og sammenlignes ofte med navne som Leonard Cohen og Tom Waits. Det seneste album, "Warhaus", udgivet i 2017, blev af GAFFA kåret som årets 11. bedste udenlandske plade. Enmandsbandet, der dog er flere på scenen live, formår at lave mørke, basdrevne ballader med et klassisk udtryk samtidig med, at de også kan sætte let gang i festivalgæsternes dansesko på numre som det bongo-inkluderende hit "Love’s a Stranger".

LÆS OGSÅ: Redaktionen kårer årets internationale album – nummer 20-11

Artiklen fortsætter under videoen.

Se musikvideoen til "Love's a Stranger" fra 2017 af Warhaus:

I alt vil cirka 25 kunstnere lægge vejen forbi Thy og Alive Festival til sommer. De næste musikoffentliggørelser forventes at komme engang i marts.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA