x

Sonic Youth gør sig klar til ny plade

Sonic Youth gør sig klar til ny plade

Thurston Moore kan bestemt ikke beskyldes for at have ligget på den lade side i den seneste tid. Sidste år udgav han solo-udspillet ”Trees Outside The Academy”, og i år har han både lavet musik til filmen ”Extra Action (Extra Hardcore)” og udsendt live-ep'en ”Live From Soho”.

Det sidste, omverden har hørt fra Sonic Youth var tilbage i 2006, hvor støj-rockerne både udgav ”The Destroyed Room”, der var en samling af b-sider og sjældenheder fra bandets karriere, og ”Rather Ripped”, som fik ret så fine anmeldelser.

Om ”Rather Ripped” skrev GAFFAs anmelder blandt andet:

”Guitar-støjrock med masser af feedback, effekter, forvrængning og alternative stemninger og i front skiftevis Thurston Moores og Lee Ranaldos dybe, prægnante rockrøster og Kim Gordons hæs-sensuelle femme fatale-vokal.

Sangene er dog gennemgående lidt kortere og en anelse mere umiddelbare end længe, og åbneren "Reena" lyder ligefrem som et potentielt indie-hit.”

Nu har bandet imidlertid stukket hovederne sammen for at arbejde på nyt materiale. I fredags ved bandets optræden ved Marc Jacobs ”Runway Show” på Armory spillede Sonic Youth da også to nye numre, sangene ”James Run Free” og ”Cool Thing”.

Efter showet udtalte Thurston Moore til nme.com:

”Vi har ikke været samlet i omkring fire måneder; vi har holdt en rar lille pause, hvilket har været rart. Det har faktisk lykkedes mig at flygte ned i kælderen. I næste uge tager vi til Australien i cirka to uger, og når vi kommer tilbage, begynder vi at skrive.”

Thurston Moore er i øvrigt blandt de optrædende på South By Southwest-festivalen i Texas, som GAFFA endnu engang vil være repræsenteret på.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA