x

Jakob Stegelmann til Copenhell med spektakulært musikshow

Jakob Stegelmann til Copenhell med spektakulært musikshow

Den mangeårige DR-tv-vært Jakob Stegelmann, kendt fra Troldspejlet, vil sammen med det 65 personer store Aarhus Symfoniorkester give en særlig optræden på Copenhell, hvor orkestret vil fortolke store soundtracks fra film, tv-serier og computerspil med Stegelmann i rollen som konferencier.

Sammen med Aarhus Symfoniorkester har Stegelmann valgt musik, der passer til Copenhells univers. Publikum kan se frem til både dramatisk, smuk og dyster musik fra blandt andet film som Star Wars, Superman og Batman, tv-serien Game of Thrones og God of War-computerspillene.

Jakob Stegelmann, der i december fyldte 60 år, har lige siden 1970’erne beskæftiget sig indgående med populærkultur. Han har fra 1989 været vært på DR-programmet Troldspejlet, det tredje længst eksisterende program på DR, kun overgået af Tv-Avisen og Søren Ryge præsenterer. Siden 2013 er Troldspejlet blevet sendt på DR Ultra. Her har Stegelmann gennem alle årene formidlet det spændende ved animation, computerspil, tegneserier, fantasy, science fiction og monstre, og det er noget, Copenhell har stor respekt for.

”Vi har inviteret Jakob Stegelmann til at komme og spille en hel koncert på Copenhell,” fortæller festivaldirektør Jeppe Nissen. ”Jakob har med Troldspejlet og sit øvrige virke været med til at værne om subkulturer og nørdfællesskaber i årevis, og hans arbejde ligger meget tæt op ad det, vi hvert år skaber med Copenhell. Rock- og metal-genrerne kan med lidt god vilje sammenlignes med alt fra tegneserier til superheltefilm, fordi de både lyrisk og grafisk også beskæftiger sig med voldsomme temaer og fantastiske universer. Det synes vi er en rigtigt spændende kobling, og vi er hamrende stolte over at kunne præsentere denne store personlighed på festivalen.”

Copenhell finder sted på Refshaleøen i København 21.-23. juni, og blandt de optrædende kan nævnes Ozzy Osbourne, Avenged Sevenfold, Ghost, Alice in Chains, Deftones, Kellermensch, Defecto og Orm, hvor de to sidstnævnte begge er nomineret til GAFFA-Prisen i kategorien "Årets danske hardrock/metal-udgivelse". Priserne uddeles i Odeon i Odense torsdag den 22. februar. Læs mere og køb billet på GAFFA.dk/prisen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA