x

Dobbelt GAFFA-prisvinder Mads Langer: – Folkets stemme er vigtig

Dobbelt GAFFA-prisvinder Mads Langer: – Folkets stemme er vigtig

Mads Langer høstede to gyldne G-pokaler ved GAFFA-Prisen. Ud over ”Årets Danske Solist” modtog den 34-årige sanger prisen ”Årets Danske Livenavn”. En pris, som har en  særlig betydning for musikeren. GAFFA tog en snak med Mads Langer om livescenen, priser og politiske vindertaler.

Med priserne i dag har du ti gyldne G’er stående. Hvad betyder det for dig at vinde en GAFFA-pris?

– Det er en publikumspris. Det er mest publikumspriser, jeg har vundet. Det er folkets stemme, der er det vigtigste for mig. Jeg er enormt glad for, at folk kan lide mig derude.

Hvordan vil du takke læserne, der har stemt på dig?

– Jeg vil sige tusind tak. Det giver mig en lyst til at blive ved med at gøre mig umage. Så tak for, at I har stemt på mig og de andre artister.

Du havde selv tilbudt at spille til GAFFA-prisen, hvorfor det?

– Jeg synes, at det er et fedt show. Man optræder under nogle fede præmisser. Folk er ikke presset af, at det skal vare 2 minutter og 30 sekunder for at passe ind i et koncept. Man har mulighed for at udfolde sig, som man gør, når man spiller koncerter. Det vil jeg gerne bakke op.

Du nævnte i salen, at liveprisen var en særlig pris for dig at vinde, hvordan det?

– Jeg har brugt hele mit liv på at spille koncerter. Det er en kæmpe del af mig, da det er noget, jeg bruger meget tid på. Nogle gange er man nødt til at ofre familiefødselsdage med mere for turnélivet. Så det er rigtig dejligt at få den her pris, da det er en anerkendelse fra folk, som synes, at jeg gør det godt, når jeg er ude at spille live.

Hvad kan man så forvente af dig på livefronten?

– Jeg har fået et nyt band for et år siden, som jeg er i gang med at udvikle på. Det er en stor ting. Det vil man også kunne høre her til sommer, når jeg skal ud at spille med dem.

Hvordan kan det være, at du har taget dette valg?

– Det er vigtigt at være nysgerrig og prøve at forny sig selv. Jeg har været i branchen i ti år, og jeg synes, at det var på tide at forny mit udtryk med band.

Sidste år lavede du en politisk vinder-tale med kritik af uddannelsesloftet. I år kritiserede du nedskæring af støtte til højskolerne i vindertalen. Hvorfor det?

– Højskoleophold er jeg vokset op med. Jeg har set, hvor stor en forskel et højskoleophold kan gøre for alle slags mennesker. Derfor smerter det mig, når jeg ser, hvordan der bliver skåret i støtten til en uddannelsesinstitution, som vi burde prise og være stolte af. Den har været der siden midten af 1800- tallet, så det er noget, der burde være fokus på.

Nu har du selv indgået i et samarbejde med Engelsholm Højskole i forbindelse med ”Mads Langer-legatet”, hvordan ser fremtiden ud i forhold til det?

– Indtil videre er det en årlig koncert, hvor overskuddet går til et legat til et ungt talent. Det kommer også til at ske til august.

Hvad skal du lave i år 2018?

– Jeg skal til LA og indspille nogle nye sange. Så skal jeg til Asien og spille nogle koncerter. Derudover skal jeg hjem til Danmark og spille festivalkoncerter.

Se hele showet her:

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA