x

Clash fejres med to koncerter

Clash fejres med to koncerter

The Clashs "London Calling" er af mange set som en af verdens bedste og mest betydningsfulde rockudgivelser. Den snart 30 år gamle plade var på mange måder banebrydende og satte dengang nye standarder for udtryksmuligheder i rockmusikken og brød grænser mellem datidens musikgenrer. Og nu bliver den opført i Danmark af danske sangere og musikere.

Projektet, der går under navnet London Calling Cph, var oprindeligt en enkeltkoncert på et udsolgt Copenhagen Jazzhouse i juni 2007. Nu gentages successen, og på trods af navnet spiller koncerten både i Pakhuset i Århus og i Amager Bio.

The Clash udsendte i december 1979 deres tredje album, der bar titlen "London Calling", og som indeholder klassikere som "The Guns of Brixton", "Spanish Bombs" og titelnummeret "London Calling".

I showet spilles pladen kronologisk, men præsenteres med nye arrangementer og med nye vokaler. I løbet af halvanden time præsenteres pladens 19 numre med et stjernespækket lineup af tidens mest betydningsfulde nye kunstnere (bemærk, at lineup ændrer sig mellem de to koncerter):

Pato Siebenhaar (Pato)
Mads Nygaard (Sterling)
Stina Moltu (N) (Supervixen/StinaStjern)
Daniel Broman (S) (Babylove & the van Dangos)
Toke Nisted (The Breakers)
Asbjørn Auring Grimm (Decorate.Decorate)
Ivan S. (Turboweekend)
Johannes Nidam Andersen (Campsite)
RebekkaMaria (Lampshade/AsInRebekkaMaria)
Frederik Thaae (A Kid Hereafter)

De skal optræde sammen med husbandet, der består af Kasper Falkenberg (guitar), Anders Bo Jespersen (guitar), Oliver McEwan (bas), Anders Kirkegaard (trommer), Peter Stiholt Otto (pno), Johan Bylling Lang (sax), Jeppe Zacho (tenorsax), Emil Jensen (trompet) og Kristian Rinck Henriksen (trombone).

Koncerterne finder sted i Pakhuset lørdag den 23. februar og Amager Bio den 7. marts.

Projektet går under navnet London Calling Cph, og du kan læse mere og få den præcise line-up på deres MySpace-side.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA