x

Obama vandt Grammy

Obama vandt Grammy

Obama snuppede nemlig Grammyen for spoken word, der dækker over den lidt spøjse kategori for indtalte indspilninger. ”The Audacity of Hope” var oprindeligt en 20 minutter lang tale ved den amerikanske version af det demokratiske partis landsmøde i 2004. Den blev 2006 til en bog, og det er altså lydbogs-versionen, der vandt en Grammy i weekenden.

Sejren blev i øvrigt lige lidt sødere, da Obama tog prisen for næsen af Clinton, Bill Clinton, der var nomineret for ”Giving: How Each Of Us Can Change The World”.

Grammy'en var Obamas anden. Allerede i 2006 vandt han sin første i samme kategori for: "Dreams from My Father: A Story of Race and Inheritance". Omvendt vandt Hillary Clinton allerede en Grammy i 1997, da hun udsendte sin bog ”It Takes a Village: And Other Lessons Children Teach Us” som lydbog.

Om præsidentkandidaternes lydbøger, deres Grammy’er og de lange amerikanske titler, som kort fortalt handler om at ændre verden til det bedre, har betydning for præsidentvalget eller for Grammy-uddelingen, fortæller historien intet om.

Den fulde titel på Barack Obamas nu Grammy-vindende lydbog er i øvrigt: "The Audacity Of Hope: Thoughts On Reclaiming The American Dream".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA