x

Murder får tysk ros

Murder får tysk ros

Sådan beskriver den tyske hjemmeside laut.de den seneste Murder-plade, "Stockholm Syndrome", som den også betegner "Folk Noir". Pladen udkom på det tyske marked i sidste uge, men allerede i 2006 i Danmark. Også hos Bizarre-Radio fik pladen ros og 13 af 15 stjerner:

”Det er en vidunderlig plade til hyggelige aftener i sofaen, at drømme til eller til at lade livet stille flyde forbi med.”

Murder følger udgivelsen op med en syv koncerter lang turné i Tyskland, Holland og Belgien. Og netop i Belgien har Murder tidligere turneret med stor succes, da pladen udkom i oktober sidste år.

Denne gang bliver deres Bruxelles-optræden et ganske eksklusivt show. Det foregår hjemme hos en musikglad mand, der har inviteret Jacob Bellens og Anders Mathiasen til at optræde i sit mageløst smukke hus midt i byen. Senere på året, nærmere bestemt den 14. maj, vender Murder tilbage til Bruxelles, for at spille på Le Nuits Botanique-festivalen, og skal desuden spille yderligere et par belgiske festivaler til sommer.

Hos GAFFA hev anmelderen også hele fem af seks stjerner op af hatten for "Stockholm Syndrome":

”… blandt andet via cello, trombone, banjo og glockenspiel er det lykkes Bellens, hans medsammensvorne Anders Mathiasen samt en stribe gæster at fremspille den bedste neo-folk, jeg har hørt i lange tider. De stort set trommeløse tusmørkesange er ganske enkelt stærke og stærkt bevægende.”

Datoerne for turnéen er som følger:

13. februar: Amsterdam, Paradiso
14. februar: Bruxelles
15. februar: Opwijk, Nijdrop
17. februar: Berlin, Liberacion
18. februar: Essen, Zeche Carl
19. februar: Hamburg, Knust

Du kan læse hele den tyske anmeldelse på laut.de her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA