x

Teenager idømt livstid for at planlægge terrorangreb til Bieber-koncert

Teenager idømt livstid for at planlægge terrorangreb til Bieber-koncert

Ville slå til mod Justin Bieber-koncert i Cardiff.

17-årige Lloyd Gunton blev i juni 2017 arresteret og fængslet i Cardiff i Wales for et planlagt ISIS-inspireret terrorangreb mod en Justin Bieber-koncert på Principality Stadium i byen 30. juni. Nu er han idømt livsvarigt fængsel. Han har dog mulighed for at blive prøveløsladt efter 11 år, skriver The Guardian.

Gunton, som er født og opvokset i Storbritannien, havde gjort undersøgelser omkring sikkerheden ved arenaen i Cardiff, hvor Bieber skulle spille koncert. Hændelserne fandt sted blot en måned efter terrorangrebet på Ariana Grande-koncerten i Manchester Arena 22. maj sidste år.

Da politiet indtog teenagerens hjem, fandt de blandt andet en hammer og en kniv i drengens rygsæk. I rygsækken lå der også et såkaldt “martyrbrev”, hvor den anholdte sværgede troskab til terrororganisationen ISIS. I brevet stod der: “Jeg er en soldat, som tilhører den islamiske stat. Jeg har angrebet Cardiff i dag, siden deres regering fortsætter med at bombe mål i Syrien og Irak. Der kommer flere angreb i tiden fremover.” Gunton skulle desuden have lavet en længere liste over måder at slå folk ihjel på, blandt andet køre ind i en folkemængde med en bil og angribe dem med kniv. 

LÆS OGSÅ: Se hele Ariana Grandes stjernespækkede mindekoncert i Manchester 

Gunton har fuldstændigt benægtet alle anklager og hævder, at han bare var fascineret af voldsomheder og aldrig havde planlagt at gennemføre angrebet på spillestedet. Beviserne, der også inkluderer opslag på den tiltaltes Instagram, er dog blevet til en dom på livstid, og Gunton skal sidde inde i 11 år, før en prøveløsladelse kan diskuteres. Ved domsafsigelsen tog dommeren hensyn til drengens unge alder, at han ikke tidligere er straffet og desuden er diagnosticeret med autisme.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA