x

Musikalske gæster til Nelson Mandelas fødselsdag

Musikalske gæster til Nelson Mandelas fødselsdag

Sidst i juni vil der blive holdt et stort fødselsdagsarrangement i anledningen af, at den tidligere sydafrikanske præsident, Nelson Mandela fylder 90 år. Arrangementet vil blive holdt i Hyde Park i London og byde på en række mere eller mindre prominente musikalske optrædender.

I går slog Geri Halliwell fast, at Spice Girls aldrig ville finde sammen igen efter afslutningen af den igangværende turné. Ikke desto står de ifølge gigwise.com på listen over mulige optrædende til Mandelas fødselsdag.

Mandela mødte Spice Girls tilbage i 1997, og proklamerede, at det var den lykkeligste dag i hans liv, hvilket må siges at være store ord fra en mand, der har været fængslet i 27 år.

Ifølge The Daily Mirror er navne som Robbie Williams, U2’s Bono, Rihanna, Annie Lennox, The Rolling Stones og Jay-Z alle på listen over optrædende kunstnere til det store arrangement. Eneste bekræftede band på nuværende tidspunkt er dog Queen.

Queen spillede i 1984 i Sun City i Sydafrika, hvilket medførte, at bandet blev beskyldt for at støtte apartheid, og de blev fordømt af både anti-racistiske organisationer og andre musikere. Andre kunstnere havde dog også spillet i Sun City, uden at det medførte furore af samme proportioner.

Freddie Mercury og resten af bandet stod da også offentligt frem og annoncerede at de tog stærkt afstand fra racisme og ikke havde noget ønske om at promovere racemæssig ulighed. Hvilket må have været oprigtigt nok, eftersom bandet nu stiller op for at hylde Mandela.

Nelson Mandela fylder 90 år den 18. juli.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA