x

Mavis Staples og Delbert McClinton til Odense

Mavis Staples og Delbert McClinton til Odense

Posten i Odense fejrer amerikansk rootsmusik med Mavis Staples og Delbert McClinton.

Spillestedet Posten i Odense starter her i foråret en ny aktivitet, der kommer til at fylde en hel weekend, fortrinsvis med amerikansk rootsmusik som blues, soul, amerikana, country, rhythm’n’blues samt andre lignende musikgenrer.

Festivalen skal, på baggrund af erfaringerne fra Odense Internationale Bluesdage, skabe et nyt, bredere og mere alsidigt musikprogram med store oplevelser til publikum med hang til ovennævntenævnte genrer.

Det nye initiativ kommer primært til at foregå på Odenses nyrenoverede spillested Posten, der, med sine nye og større faciliteter kommer til at fungere som hovedscene for aktiviteterne. Herudover vil der også være intime stemningskoncerter på spillestedet Dexter.

Det hele foregår i dagene fra 1. til 3. maj og kommer til at hedde ”Odense Roots Fest”. For allerede det første år at markere ambitionsniveauet, er der lavet et musikprogram, der præsenterer store amerikanske og danske artister indenfor soul, r&b, og blues, og det er planerne at udvikle festivalen bredt og alsidigt de kommende år ud fra dette udgangspunkt.

Odense Roots Fest starter den 1. maj kl. 21.00 og åbner med en koncert med den store og verdenskendte stjerne Mavis Staples. Mavis Staples var sidst i Danmark i 2007, hvor hun spillede i Glassalen i Tivoli i København.

Hun har senest udsendt cd’en ”We’ll Never Turn Back”, der er produceret af Ry Cooder og med backing af Original Freedom Singers og Ladysmith Black Mambazo. Hun har netop fået hædersprisen ”Spirit of Americana”, som tidligere er tildelt blandt andre Kris Kristoffersen, Steve Earle og Johnny Cash.

Fredag den 2. maj kl. 22.00 kan festivalen præsentere den store amerikansk bluesartist Delbert McClinton sammen med sit 8 mands band på deres eneste koncert i Danmark.

Lørdag den 3. maj kl. 22.00 præsenteres de engelske bluespionerer Chris Farlowe og superguitaristen Clem Clempson med backing fra Hamburg Blues Band.

Der er sat 140 partoutbilletter til salg. Billetterne giver bluesfans garanteret adgang til alle koncerter på både Posten og Dexter.

Partoutbilletter sælges via www.postenlive.dk til 800 kroner.

Separate billetter til de enkelte koncerter på Posten kan også købes i forsalg.

Billetter til optaktskoncerter på Dexter kan, hvis de ikke er udsolgt, købes i døren både fredag og lørdag en halv time før koncerten.

Billetter til festivalen er til salg fra i dag den 15. februar.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA