x

The Carpenters' hus er nedrivningstruet

The Carpenters' hus er nedrivningstruet

Karen og Richard Carpenter flyttede i 1963 fra Connecticut til et hus i Los Angeles-forstaden Downey, hvor deres forældre boede frem til moderens død i 1996.

Huset blev efterfølgende udvidet med en tilbygning, der blandt andet blev brugt som øvelokale, hvor Karen og Richard under navnet The Carpenters skrev hits som "Yesterday Once More" og "Top Of The World".

Denne tilbygning er nu blevet revet ned af husets nuværende ejermænd, der nu har ansøgt kommunen om tilladelse til også at få lov til at rive hovedbygningen ned.

Begrundelsen er de mange Carpenters-fans, der betragter huset som et tilløbsstykke på linje med Graceland. Ifølge ejerne lægger de mange fans ikke bare blomster og hilsner, men de fotograferer også ind af vinduerne og er forstyrrende ikke bare for ejerne, men for hele nabolaget.

Samtidig er ejerne også trætte af protester fra fans, der har klaget over, at de nuværende ejere ikke har vedligeholdt huset og den tilhørende grund i samme stil som Carpenters-familien gjorde, og blandt andet har anlagt en japansk have.

Huset blev i 1973 foreviget på coveret til pladen "Now & Then" (billedet), og det var i samme hus ti år senere, Karen Carpenter fik et hjertestop, der ledte til hendes alt for tidlige død på Downey Community Hospital 4. februar 1983.

En række fans har ifølge BBC News ansøgt kommunen om at få tildelt bygningen status som mindesmærke. Men indtil videre ser det altså ud til, at ejerne får deres vilje og får lov til at rive huset ned.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA