x

5 gode grunde til, at du skal opleve West Side Story

5 gode grunde til, at du skal opleve West Side Story

West Side Story regnes for at være blandt verdens bedste musicals. I 2016 kårede læserne af det anerkendte musikmagasin Rolling Stone musicalen som den bedste nogensinde. Musicalen spiller i øjeblikket på Aarhus Teater, hvor forestillingen høster flere flotte 5-stjernede anmeldelser. Her får du yderligere fem gode grunde til, at du ikke må gå glip af den musikalske oplevelse i West Side Story.


1: Fortolket af tidens største kunstnere
Selvom musikken til West Side Story blev komponeret i slutningen af 1950’erne er musicalens mange hits blevet fortolket af nogle af største kunstnere op gennem tiden. Lige fra Aretha Franklin og Marvin Gaye til Tom Waits og Pet Shop Boys. Lyt til fem af de største hits her:

2: Et mesterværk i flere lag 
Mesterværk er et ord, der går igen, når man beskæftiger sig med West Side Story. Selvom musikken er både avanceret og kompleks, er den samtidig også utroligt iørefaldende. Derfor appellerer West Side Story bredt – også til dem, der normalvis ikke dyrker musicalgenren.

”Hvad end man er musiknørden, der lytter til de avancerede rundgange eller popentusiasten, der nynner med på ørehængerne, så er der masser af musikalske oplevelser at hente - også selvom man ikke normalvis er til musicalgenren, for der er simpelthen så mange lag i musikken,” siger Henrik Svenning, der sammen med Niels Søren Hansen, står for den musikalske ledelse af opsætningen på Aarhus Teater. 

gallery_large

3: Mastroen Bernstein
Manden bag mesterværket hedder Leonard Bernstein og ville i år være fyldt 100 år. Han betegnes som en af det 20. århundredes mest fremtrædende komponister, og mestrerede både at forene symfonier og evergreens i en crossovers mellem det klassiske og det rytmiske.

”Bernstein har skabt et sammenhængende musikalsk univers i West Side Story. Det er så komplekst og enkelt på en gang. Kun de allerstørste komponister, formår at sætte det sammen til en helhed,” siger Niels Søren Hansen, der foruden den musikalske ledelse også står bag de musikalske arrangementer.

4: Rekordholderen fra hitlisterne  
I 1961 blev musicalen filmatiseret med stor succes og fik året efter tildelt ikke færre end ti Oscars. Soundtracket til filmen blev efterfølgende udgivet på LP og strøg ind som nummer et i 54 uger i streg på den amerikanske Billboard Chart. Den præstation har hverken Beatles, Bono eller Beyonce siden overgået, og derfor er det stadig rekord i dag.

Hør pladepusher Björn Lydén fra legendariske Badstuerock give sit bud på, hvorfor LP’en til West Side Story blev så populær i videoen her:

5: Få en spektakulær liveoplevelse 
Foruden den musikalske ledelse er Henrik Svenning også kapelmester, når West Side Story spiller på Aarhus Teater. Det er ham, der dirigerer det 12 mand store orkester, der hver aften spiller live til forestillingen. 

”Det er en af de mest krævende musicals for både sangere og musikere. Man skal både kunne mestre det avancerede, lyriske og klassiske, men også det jazzy swingende. Den kombination gør liveoplevelsen stor og spektakulær, når man sidder i salen.

Stor oplevelse til lille pris
Som ung under 25 eller som studerende kan du mandag til torsdag købe billetter til 60 kroner til West Side Story, der er en rå og moderne fortolkning af den klassiske love story mellem Romeo og Julie. Der er tryk på, når 25 skuespillere, dansere og sangere indtager Store Scene på Aarhus Teater frem til midten af maj i en forestilling med masser af energi, friskhed og fysik.


LÆS MERE OM FORESTILLINGEN OG KØB BILLETTER HER!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA