Ny single hylder venskabet

Ny single hylder venskabet

Milbo er navnet på et forholdsvist nyt, ungt, dansk talent. Med sine kun 18 år har han allerede udgivet to singler, et i eget navn og et med vennen Ealay, og udover det har han allerede spillet flere live jobs; blandt andet på Rust og senest som opvarmning for Skinz på Ideal Bar i starten af februar. Nu er han ude med singlen ”Altid På”, som er en hyldest til hans bedste venner, der altid er der for ham.

Altid På” er dedikeret til de mennesker i hans omgangskreds, som har været der gennem tykt og tyndt, og den handler derfor overordnet om det venskab Milbo har med de venner, og det faktum at de altid har hans ryg. For Milbo er ”Altid På” en sang, som kun han kan lave, for som han siger; ”Ingen kan jo have lige så gode venner som jeg har”. I sangen har Milbo også valgt at kombinere ord i lyrikken fra de forskellige kulturer, som vennerne kommer fra, og som han har taget til sig i sit eget sprog. Dette gælder blandt andet det afrikanske ord ”mandemns” som betyder drenge, og ”benats” (piger) samt ”habibi”(ven), som begge er arabiske ord.

gallery_large

Selvom ”Altid På” synes at være en positiv sang med sit glade omkvæd, så viser Milbo også en mere melankolsk og eftertænksom side i versene, der fortæller om den hårde vej frem til, hvor Milbo er idag. Musikvideoen til ”Altid På” er instrueret og filmet af Mark Stenild, der har stået bag flere store danske musikvideoer i senere tid heriblandt ”Søvnløs” med Kesi og ”Tidligt Op” med Gilli. Videoen skal vise venskabet og båndet til de mennesker, som Milbo gerne vil hylde med sangen. Samtidig afspejler videoen også, at lige meget i hvilken situation de står i som vennegruppe, så er de altid på

Se musikvideoen til "Altid På" her:

Milbo er oprindeligt fra Rødovre, hvor han startede med at lave musik allerede som 14-årig, som en reaktion på, at alle de andre drenge i klassen spillede fodbold, og det ikke lige var hans ting. Det gjorde, at han hurtigt udviklede venskaber med nogle fra de ældre klasser som også rodede med musik, og det gav ham blod på tanden til at fordybe sig mere i musikken og dygtiggøre sige. Lidt senere mødte han vennen Ealay og det møde satte for alvor skub i det hele. De to drenge begyndte at indspille nogle sange på engelsk i et hjemmestudie hos Milbos fætter, og nogle af de demoer hørte manageren Safaa med stor begejstring.

Frøet til en start på noget mere seriøst blev hermed sået, og Milbo begyndte også at teste sig selv ved at indspille nogle ting på dansk. Det fangede produceren Nicki Pooyandeh’s øre og de to begyndte at arbejde sammen i studiet. Nicki blev også, qua sin rolle i dansk urbanmusik, adgangsbillet for Milbo til at  hænge ud med en masse danske artister fra den danske urbanscene, og han har blandt andet stærke bånd til artister som Skinz idag. Generelt er Milbo meget inspireret af artister som Lil Uzi Vert, Tyga, Yung Pinch og Post Malone, alle artister som for ham besidder unikke talenter indenfor deres felt og som tør stå ved hvem de er.

Lyt til "Altid På" via Spotify nedenfor eller via din favorit streamingtjeneste her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA