x

Danske rockmestre fuldender Sommertid i Søndermarkens lørdag

Danske rockmestre fuldender Sommertid i Søndermarkens lørdag

Det fulde program til lørdagen på Sommertid i Søndermarken den 1-2. juni 2018 er offentliggjort, og Sort Sol kan som det sidste navn tilslutte sig C. V. Jørgensen, Dizzy Mizz Lizzy og Carl Emil Petersen.

Sort Sol kunne sidste år fejre 40-års jubilæum; et fastcementeret band på den danske musikscene. I den forbindelse udgav de albummet Stor Langsom Stjerne, som de har været landet rundt med – så sent som i lørdags gæstede de Den Grå Hal, Christiania, hvilket udløste fem stjerner fra GAFFAs anmelder.

“Danmarks mægtigste rockband” har GAFFAs anmelder erklæret dem, i sin anmeldelse fra førnævnte koncert. En anmeldelse der kunne rose bandet for udelukkende at have forbedret sig siden turné-start sidste år, og kaldte det “den suverænt mest innovative og vellydende Sort Sol-koncert, denne anmelder har oplevet siden begyndelsen af 80’erne.”

LÆS OGSÅ: Ingen over, ingen ved siden af Danmarks mægtigste rockband

Sort Sol startede karrieren som punkband i 1977 under navnet Sods. Det var specielt efter at have ageret opvarmningsband for Iggy Pop på Det Ny Teater, at karrieren lå fast. Debutalbummet Minutes To Go udkom i 1979, og efter at bandet udgav andenpladen Under En Sort Sol i 1980, ændrede de officielt navn til Sort Sol. Det bliver altså et band på toppen af rock-rangstigen såvel som mestre i live-optræden, der denne sommer kan opleves på Søndermarken i København lørdag den. 2. juni. Den nyetablerede festival kan præsentere fire navne fredag såvel som lørdag, og programmet ser nu ud som følger:

Fredag:
Thomas Helmig
Mads Langer
Medina

Lørdag:
C. V. Jørgensen
Dizzy Mizz Lizzy
Sort Sol
Carl Emil Petersen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA