x

C.V. Jørgensens "Sweet Silence-trilogi" genudgives på vinyl

C.V. Jørgensens "Sweet Silence-trilogi" genudgives på vinyl

I november 2017 offentliggjorde Carsten Valentin Jørgensen sit comeback til livescenen, og i den forbindelse genudgiver han nu tidligere materiale på vinyl.
 
Der var glæde at spore hos de danske C.V. Jørgensen-fans efter offentliggørelsen af sangeren og sangskriverens tilbagevenden til de danske landeveje, og nu kan han opleves over det meste af landet i løbet af 2018.
 
Med 16 år siden sidste studiealbum og otte år siden sidste koncert er der lagt op til stort gensyn. Tallene sat i perspektiv, får vi så et nyt album fra herren i år? Statistisk set burde der gøre det, for de seneste fire studiealbum fra C.V. Jørgensen er udkommet efter dobbelt så lang tid, som der gik mellem de to forrige – der gik to år mellem Indian Summer (1988) og I det muntre hjørne (1990), så fire år inden Sjælland (1994) kom, og så otte år til Fraklip fra det fjerne (2002), og hvis der så går 16 år inden det næste, så kommer det... i år.
 
Den 4. maj genudsender Warner Music Sweet Silence-trilogien – opkaldt efter studiet, de er indspillet i – som markerer æraen 1977-1979, hvor C.V. Jørgensen i en intens periode udgav tre album samt turnerede flittigt. Det Ganske Lille Band fik sit gennembrud med netop disse tre plader, Storbyens Små Oaser, Vild I Varmen og Solgt Til Stanglakrids.
 

Pladerne bliver genudgivet på 180 gram vinyl. Omslagene er gengivet i deres originale gatefold-form med samtlige tekster.
 
Det Ganske Lille Band på alle tre plader bestod af: Carsten Valentin Jørgensen, Rene Wulff, Ivan Sonne Horn og Erik Falck. Derudover Thomas Grue på Vild i Varmen samt Lotte Rømer på Solgt Til Stanglakrids.
 
 
C.V. Jørgensens turné i 2018 starter med seks koncerter i april efterfulgt af en stribe festivaler til sommer. Bandet til disse koncerter tæller ud over C.V. Jørgensen Knut Henriksen, Gert Smedegaard, Rune Kjeldsen og Gustaf Ljunggren.
 

Se musikvideoen til "Det si'r sig selv" fra 1990:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA