x

Silver Apples kommer til Århus

Silver Apples kommer til Århus

Det er lykkedes koncertarrangørerne Pop Revo at få de amerikanske electronica-pionerer Silver Apples til Danmark, hvilket betyder, at de kan opleves til en sjælden koncert i begyndelsen af marts på Musikcaféen i Århus.

Silver Apples bestod indtil 2005 af Danny Taylor på trommer og Simeon på en egen bygget og præpareret keyboard-maskine. Sammen udsendte de i slutningen af 60'erne pladerne "Silver Apples" og "Contact", der har inspireret navne som Stereolab, Flaming Lips, Sonic Youth og Beck, der samplede Silver Apples på sangen "Devil's Haircut".

Duoen eksisterede kun i perioden 1967-1970, men da gruppens to plader blev genudgivet midt i 90'erne, besluttede Taylor og Simeon sig for at finde sammen igen, og sammen med musikeren Xian Hawkins udsendte de efterfølgende tre nye plader.

Efter en ulykke i 1999, hvor Simeon brækkede nakken, blev duoens aktiviteter skåret kraftigt ned, og efter Danny Taylors død i 2005 virkede det ikke realistisk, at Silver Apples ville gøre det store væsen af sig.

Men sidste år besluttede Simeon sig for at tage ud og spille koncerter alene i USA, og det blev også til en rost koncert på festivalen All Tomorrow's Parties i England.

Nu er der så mulighed for at opleve Simeon solo under navnet Silver Apples herhjemme, når han 3. marts giver koncert på Musikcaféen i Århus.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA