x

Akon-koncert endte i kaos

Akon-koncert endte i kaos

Den senegalesiske/amerikanske rapper Akon har flere gange været involveret i forskellige former for kontroverser, og aftenens gratis koncert i København kan nu tilføjes til listen.

Men denne gang ser det dog ud til, at det ikke var rapperens skyld, at politiet blev nødt til at lade sig involvere i hans optræden.

Akon var programsat til at skulle give en gratis koncert i det københavnske storcenter Field's, men allerede inden han havde færdiggjort tredje sang, gik brandalarmen i følge Ekstrabladet.dk igang, og herefter opstod der kaos.

Politiet vurderer, at der var omkring 3000 gæster til koncerten, hvilket var omkring 1000 mere, end der egentlig var plads til. Det store opbud af mennesker skabte et stort pres, og allerede en time inden koncerten havde Københavns Brandvæsen været i Field's med flere ambulancer for at hjælpe besvimede gæster.

Alligevel gik Akon på scenen klokken 18, men det blev en kort fornøjelse for de mange fremmødte, der altså fik mindre end tre sange fra rapperen.

Politiet forsøgte efter afbrydelsen af koncerten at få tømt storcentret for at finde ud af, hvorfor brandalarmen var gået i gang, hvilket skabte kaos, og politiet fortæller, at flere unge gik til angreb på dem, og at der blev smidt med batterier og andet kasteskyts.

Ifølge Ekstrabladet.dk blev tre unge blev anholdt ved tumulten i Field's. To af dem er sigtet for vold mod politiet.

Først omkring klokken 21:00 var der normale tilstande i Field's, og politiet kunne konstatere, at der ikke var nogen tegn på brand.

Med kikkerten for det blinde øje udtaler direktør for Field's, Jens Geppel til Ekstrabladet.dk, at han alligevel vil betegne koncerten som en "stor succes".

"Der har været mange mennesker, også flere end vi havde regnet med".

Ifølge Geppel var der et afhegnet område foran scenen, hvor der var 1000 gæster efter aftale med brandmyndighederne, og udenfor det omkring 2000 gæster, hvilket også var et godkendt antal.

Han mener derfor, at historier om, at der var mellem 1000 og 2000 flere gæster, end der var plads til, ikke har noget på sig.

Han fortæller dog samtidig, at han nu vil overveje, om indkøbscentret er velegnet til større koncerter.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA