x

Åh Nej - Bar Z er ude med ny single

Åh Nej - Bar Z er ude med ny single

Bar Z er kunstnernavnet på en af de nyere sangere i Danmark. Han har indenfor de sidste par år allerede udgivet tre sange i eget navn og været feature på to sange med kunsteren Eebz. Nu er han klar med sin nye single "Åh Nej" featuring Benny Jamz, der blandt andet har arbejdet med Gilli og Basim.

Nummeret "Åh Nej" kom først til verden på engelsk, over et beat, som sangeren fik fra en producerven, men da tanken egentlig havde været at lave en dansk sang ændrede teksten sig hurtigt. 'Åh nej' var de første ord Bar Z fik i hovedet, da han tænkte at sangen skulle være på dansk, og dermed var konceptet skabt. Det stod tidligt klart for Bar Z at Benny Jamz skulle medvirke på tracket, og derfor kom en studiesession i stand ret hurtigt og et ekstra vers kom på plads.

"Åh Nej" kredser om den travle hverdag, hvor sangeren selv synes han bruger tid på rigtig mange ting på én gang. Bar Z knokler for at nå alting, og så kommer der alligevel altid bump på vejen. Budskabet i nummeret er derfor, at præmisserne i livet ofte er sådan, at man kommer nemmere igennem det hele ved at acceptere situationen som den er, og ikke have for ondt af sig selv. Man skal i stedet være taknemmelig for de muligheder der byder sig.

gallery_large

Hvem er Bar Z?
Bag navnet Bar Z gemmer sig en 26-årig ung mand med det borgerlige navn Seth. Han er halvt ghaneser, kvart dansker og kvart færing. Seth er uddannet social rådgiver og ved siden af musikken arbejder han med unge mennesker på Nørrebro, hvilket står ham lige så nært som hans musikkarriere.

Seth er født og opvokset omkring Lundtoftegade, hvor ham og store dele af hans familie stadig bor, og som så mange andre i kvarteret begyndte han at bevæge sig ind på et skråplan, men mødte heldigvis nogle voksne med hjertet på det rette sted, som hjalp ham videre.

Ét af de mennesker var en pædagog på det lokale fritidshjem, som fik Bar Z til at interessere sig for musik allerede som 10-11-årig, ved at tage ham og nogle andre børn med i et musikstudie, hvor de blev sat til at skrive tekster og rim. Denne oplevelse var i stor grad grunden til at han selv, ved siden af musikken, ønskede at uddanne sig til at hjælpe andre unge i udsatte situationer.

Bar Z fandt hurtigt ud af, at han havde et musikalsk talent, og det udviklede sig i teenageårene, hvor han sammen med vennerne fik nogle små spillejobs rundt omkring på Nørrebro. Han har næsten været igang med musikken non-stop lige siden, kun kort afbrudt af, at han startede i gymnasiet, hvor han i fritiden begyndte at hænge ud med en flok musikalske venner såsom Kesi, Gilli og Benny Jamz.

Sangskrivningen har altid foregået på telefonen, hvor Bar Z over årene har skriblet hundredvis af tekster og rim ned, men det var først da han mødte rapperen Eebz, at han begyndte at indspille nogle af sine numre. Det satte skub i tingene, og i 2017 udgav Bar Z så sine første single i eget navn, "Hun Er Så", der til dags dato har fået over 400.000 streams på Spotify. 

Lyden af Bar Z spænder over flere genrer og er dansksproget melodisk sang og rap med et eksotisk twist. Lyt til den nye single "Åh Nej" via Spotify nedenfor eller via din foretrukne streamingtjeneste her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA