x

Double-up til Brit Awards

Double-up til Brit Awards

Noget uventet var der to priser til comeback-boybandet, da der i går den 20. februar blev uddelt Brit Awards i London. Take That tog prisen for British Live Act og British Single med "Shine".

Arctic Monkeys og Foo Fighters snuppede også to priser hver; for henholdsvis den britiske og internationale gruppe og album. For Arctic Monkeys var det en gentagelse af sidste års uddeling, hvor de også blev både årets britiske gruppe og album med debutalbummet "Whatever People Say I Am, That's What I'm Not".

Mark Ronson var i øvrigt den første ikke-sanger til at snuppe prisen for årets mandlige soloartist. Ronson er producer (for blandt andre Amy Winehouse) og dj, og er kendt for at have remixet The Smiths-, Bob Dylan- og Radiohead-numre. Han vinder prisen på baggrund af sine aktiviteter det seneste år, hvor han blandt andet udgav pladen "Version".

Amy Winehouse og Paul McCartney optrådte til showet. Winehouse med "Love Is A Losing Game" og McCartney med et medley over hele fem numre med blandt andre "Hey Jude" og "Let And Let Die".

Den samlede liste over Brit Awards 2008:

British Album: Arctic Monkeys, "Favourite Worst Nightmare"
British Single: Take That, "Shine"
British Group: Arctic Monkeys
British Female Solo Artist: Kate Nash
British Male Solo Artist: Mark Ronson
British Breakthrough Act: Mika
British Live Act: Take That
International Album: Foo Fighters, "Ekkoes, Silence, Patience And Grace"
International Group: Foo Fighters
International Female Solo Artist: Kylie Minoque
International Male Solo Artist: Kayne West
Outstanding Contribution To Music: Paul McCartney
Critics' Choice: Adele


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA