x

Rasmus Thude er tilbage efter fire år – nu på engelsk

Rasmus Thude er tilbage efter fire år – nu på engelsk

Den danske sanger og sangskriver Rasmus Thude er tilbage efter fire års pause fra musikken.

Rasmus Thude fik international opmærksomhed i 2011, da hans stemme blev forvekslet med Justin Timberlake og skabte stor debat på internettet. Han udgav derefter en stribe dansksprogede sange og fik flere hits, blandt andre ”Til Månen og tilbage”, ligesom han medvirkede i GAFFAs artikel "De bliver store i 2012", og samme år udsendte han ep'en Seks hjerter via pladeselskabet Sony Music, i øvrigt fire år før Bisse udgav en sang med samme titel. Flere singler fulgte, men i 2014 forsvandt Thude fra rampelyset.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Rasmus Thude: Seks hjerter

Nu er musikken på engelsk og udtrykket et andet. Rasmus havde faktisk slet ikke tænkt sig at skrive og udgive musik igen, men under et længere ophold i udlandet opstod nye sange nok til et helt album. Første udspil ”Riddles” handler netop om ikke at kunne lade være og er ifølge Thude en håndsrækning til gamle fans og følgere.

Thude er teamet op med ven og producer, Kasper Holm Larsen, som har produceret for en række markante navne, blandt andre Joey Moe og Bro. Makkerparret har fokus på enkle, men stærke melodier og kalder selv resultatet for ærlig popmusik.

"Riddles” er det første udspil af mange i 2018 og udgives af Rasmus Thude selv.

I sin pause fra musikken har Rasmus Thude ikke ligget på den lade side. Han har uddannet sig til ingeniør på DTU og har startet app'en Freemi (tidligere Ta' det), som er blevet Danmarks største app til gratis ting. Han deltog i den forbindelse i DR-programmet Løvens hule i sæson 2 og fik i efteråret 2016 Christian Stadil og Birgit Aaby til at investere i sin virksomhed.

Hør "Riddles":

 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA