x

Midtfyns Festival genopstår

Midtfyns Festival genopstår

Det er en lokal gruppe ildsjæle, der er klar til at holde Midtfyns Festival igen 24. og 25. maj 2019. Det skriver tv2.dk

Midtfyns Festival har i flere år været et tåget minde i mange fynboers bevidsthed, men nu vil en lokal styregruppe puste liv i den gamle festival. På lørdag klokken 11 er der informationsmøde på Ryslinge Høj- og Efterskole. Sidst Mindfyns Festival blev afholdt var i 2004, hvor feivalen efterfølgende måtte lukke ned grundet svigtende billetsalg. I festivalens storhedstid konkurrede den med Danmarks største festival Roskilde om en plads øverst på tronen som Nordeuropas største.

Styregruppen, der har påtaget sig at genoptage arbejdet med festivalen, vil afholde den næste år, altså i 2019, den 24. og 25. maj på boldbanerne bag høj- og efterskolen. Den oprindelige festival startede i 1976, og nogle af veteranerne fra dengang stiller op igen. Tv2.dk skriver, at det muligvis bliver den fynske duo Lasse og Mathilde, der skal åbne ballet. Et act, der adskiller sig markant fra de store navne, der ellers tidligere har prydet festivalplakaten. 

Tidligere har navne som Aerosmith, A Perfect Circle, David Bowie og Coldplay gæstet festivalen. 

LÆS OGSÅ: Midtfyns Festival opgivet

Den nye festival begynder i Ryslinge, fordi folkene bag ikke forventer at kunne trække tilstrækkeligt med gæster i starten til at fylde den gamle festivalplads i Ringe. Hvis den genoplivede festival bliver en succes, håber de senere at kunne flytte til den gamle plads.

– Det skal være meget lokalt. Vi har ikke et par millioner kroner i ryggen, så vi skal ud og kontakte fonde og lokale virksomheder. Vi har kærlighed til historien, og det er det, der driver os i styregruppen, siger en af initiativtagerne, Sune Vesterlund Larsen, der i øvrigt selv blev passet af Lasse og Mathilde, da han var barn i Ryslinge.

Styregruppen sender i dag invitationer ud på de sociale medier. Her indbyder de lokale kræfter til at troppe op på lørdag og byde ind på at hjælpe eller komme med ideer til styregruppen.

LÆS OGSÅ: Hvordan Live Nation og Ticketmaster monopoliserer koncertmarkedet


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA