x

LYT: Kung Fu Kenny indtager mesterens The Chronic

LYT: Kung Fu Kenny indtager mesterens The Chronic

Hør mixtapet, der sampler Lamar og andre Dre-samarbejder ind over selv sammes "do or die"-album The Chronic fra 1992. Et mashup, der har været ventet siden november 2017, og bliver en fælles fejring af 90'er-rappen og Kendrick.

Dr. Dres solodebut The Chronic fik succes, da det landede i hænderne på Jimmy Iovine, og nu kan en af de mange Dre-inspirerede kunstnere og samarbejdspartnere Kendrick Lamars rap høres på genudgivelsen “The Damn Chronic” af mashup-kunstner DJ Critical Hype.

"Begge par kommer fra den samme by og var store indflydelse på deres yngre counterparts tidligt i deres karrierer," udtaler Critical Hype til Pigeons and Planes omkring relationen til denne opfølger på hans succes med "Chance The Dropout", der var et mash-up af Chance The Rapper og Kanye West. 

I påsken så dokumentaren “The Defiant Ones” lyset på den danske Netflix, hvor man kan følge Dr. Dre og Jimmy Iovines (the innovator and the levitators) rejse til toppen af producer-tronen. I afsnit fire ud af fire deltager også Kendrick Lamar, der har et tæt forhold til Dr. Dre, som han har arbejdet sammen med på størstedelen af sine albums.

Både Dr. Dre og Kendrick Lamar er fra Compton, og i dokumentaren kan Kendrick fortælle om at vokse op, mens Dre er med i gruppen N.W.A. (Ice Cube, Eazy-E, MC Ren, DJ Yella og Dr. Dre), der rystede det amerikanske samfund med gangsta-rap-sange som "Straight Outta Compton" og "Fuck Tha Police" i slut-80’erne.

LÆS OGSÅ: DAMN! Kendrick er stadig kongen på endnu et sprudlende mesterværk

Dr. Dre og Jimmy Iovine blev de skabere, der formede Insterscope Records, og Dr. Dre har produceret et hav af verdenskendte musikere, fra Eminem til Snoop Dogg. I dokumentaren kunne Dr. Dre også afsløre, at hans længeventede album Detox ikke bliver til noget, og i 2015 udgav han i stedet albummet Compton som supplement til filmen “Straight Outta Compton”.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA