x

The Frames-frontmand vinder Oscar

The Frames-frontmand vinder Oscar

Den irske sangskriver Glen Hansard gør sig til daglig som frontmand i bandet The Frames, men i 2006 indspillede han sit første soloalbum, hvor han fik hjælp af den tjekkiske musiker Markéta Irglová.

Sammen medvirkede de også i filmen "Once", der handler om to gademusikanter, og en af de sange, parret skriver sammen i filmen, var nomineret til en Oscar for bedste sang.

Sangen hedder "Falling Slowly", og efter at have fremført den live til Oscar-uddelingen vandt de to foran tre sange fra filmen "Enchanted" samt en fra "August Rush".

De to vindere var tydeligt overraskende, og en særdeles glad Hansard, der tidligere har medvirket i den Oscar-nominerede film "The Commitments" takkede folk for at have taget så godt imod filmen, og sluttede med ordene "Make art. Make art".

Hans tale var dog så lang, at Irglová ikke fik mulighed for at få et ord indført, og derfor var det en særdeles charmerende gestus fra værten Jon Stewarts side, da han efter reklamepausen inviterede hende tilbage på scenen, hvor hun gav en dybtfølt tale om at følge sine drømme.

Der foreligger endnu ikke en dansk premieredato for "Once".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA