x

The Alpine klar med nyt album

The Alpine klar med nyt album

The Alpines hurtige og melodiøse elektropoprock mødte Danmark første gang i 2006, hvor singlen "Mondays Look The Same" snurrede på MTV og P3. En sang fra debutalbummet "On Feel Trips", der markerede gennembruddet for den danske kvintet.

Sangen ”Youniverse” er første single fra den kommende plade, og som ifølge The Alpines MySpace-side formår at smelte de ubekymrede popmelodier sammen de mere dystre sider af dagligdagen:

"Ordspillet i titlen ”Youniverse” refererer nemlig til den sindsstilstand, man befinder sig i, når man er overbevist om, at man er universets centrum, og at alting derfor kredser om en; noget, der ofte ikke giver plads til andre mennesker. Altså en kritisk refleksion over et alvorligt tema i det moderne menneskes hverdag, pakket ind på en sådan vis, at der heller ikke efterlades meget plads på dansegulvet."

”There’s Only So Much You Can Do” sendes på gaden i Danmark den 16. april og i Tyskland den 23. maj. Pladen udgives på Playground Music og er co-produceret og mikset af amerikanske Cliff Norrell, som blandt andet har arbejdet sammen med R.E.M. og Sting.

The Alpine, der skiftede guitaristen Mikkel Brynelsen ud sidste år, består af:
Peter Boesen (vokal, keyboard), Jesper Hoff-Clausen (guitar), Ida Strand (vokal, keyboard), Bjarke Monrad (bas, vokal) og Simon Kringel
(trommer)

På torsdag den 28. februar spiller The Alpine sin første koncert med det nye album. Bandets koncert på Roter Salon i Berlin er en tidlig premiere på den danske forårsturné og markerer samtidig udgivelsen af deres førstesingle "Youniverse" i Tyskland den 29. februar.

Koncerter i foråret:
28. februar: Roter Salon, Berlin

30. april: Skråen, Ålborg

2. maj: Paletten, Viborg
3. maj: Forbrændingen, Albertslund

15. maj: Templet, Lyngby
16. maj: Rust, København
17. maj: Musikcaféen, Århus

Ifølge bandets nyhedsbrev vil de løbende lægge nogle af deres nye numre op på deres website, som du kan finde ved at klikke her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA