x

Sean Kingston uden spor af kongelig opførsel

Sean Kingston uden spor af kongelig opførsel

Amager Bio lagde søndag aften hus til det der skulle vise sig at blive en noget absurd episode. Sean Kingston var i Danmark for at spille denne koncert, som enkelte var rejst langt for at opleve, men knap var koncerten begyndt før den sluttede – og det endda en lille time før forventet.

Kingston havde, dog med ’go’ fra Amager Bios stagemanager, bedt opvarmningsbandet om at gå på før tid, så de hurtigere kunne blive færdige og komme hjem, fordi der venter en lang dag forude. Derudover valgte Kingston og band at spille knap 40 minutter, i stedet for de 60 som kontrakten lød på.

”Jeg har aldrig været ude for noget lignende!”

Frustrationen var ikke blot at spore hos de mange der var på vej hjem under en time efter de var ankommet. Også crewet i Amager Bio var målløse og manglede ord til de mange spørgsmål fra de forundrede koncertgæster.

- Det er ET Concerts der i samarbejde med Amager Bio er arrangører, og dermed er vi begge ansvarlige for koncerten, men for Amager Bio er det en rigtig kedelig oplevelse at skulle lægge navn til det her. Desværre ved jeg, at bandet og ET Concerts har afregnet før koncerten, og derfor står vi med en svær sag. Men der er ingen tvivl om at vi må gøre noget for at råde bod på den skuffelse publikum er efterladt med. Om det bliver i form af billetter til en anden koncert eller hvad vi gør, det kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt, men i de 11 år jeg har været på stedet har jeg aldrig oplevet noget lignende. Det er fuldstændig uacceptabelt, og det må vi godtgøre på en eller anden måde, fortalte Amager Bios booker Per Abildtrup, tydeligt skuffet og frustreret, kort efter koncerten.

40 minutter senere

Fordi koncerten sluttede et kvarter før arrangørerne havde planlagt den skulle starte og dermed før undertegnedes ankomst, er den ellers planlagte anmeldelse imaginær. Det samme gælder ønsket om at rekonstruere en sætliste eller lign., eftersom alt hvad der havde med Kingston at gøre var som støvsuget fra stedet umiddelbart efter koncerten - takket være et effektivt roadieteam. I stedet var det oplagt at få en snak med nogle der nu havde en hel aften til overs, for selv om koncerten var kort, kunne den have været god – så længe den varede. Om det var skuffelsen, følelsen af at blive gjort til grin eller andet der lå til grund, så var det samlet set et ganske dårligt billede de fleste stod tilbage med. Oplevelsen var simpelthen så mærkelig, at musikken, det de i virkeligheden var der for, blegnede ved siden af.

- Han virkede sur, som om han ikke gad at være der, og smilede kun da han gik af scenen. Og da han gik af scenen, troede vi bare det var for en kort pause, så da der kom en vagt og fortalte at koncerten var slut, blev vi mildt sagt overraskede, fortalte et par meget skuffede koncertgængere.

Hvordan denne absurde historie ender, er i skrivende stund uvist, men ifølge Abildtrup, er der ingen tvivl om at Amager Bio og ET Concerts vil mødes diskutere sagen, og forhåbentlig finde en løsning, der kan komme alle til gavn – særligt de mange der gik skuffede og desillusionerede hjem.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA