x

Mariah Carey står frem om psykisk sygdom

Mariah Carey står frem om psykisk sygdom

Den amerikanske popsangerinde fortæller åbent om sin bipolare lidelse i den nyeste udgave af magasinet People.

Mariah Carey fik konstateret lidelsen bipolar tilbage i 2001. Det fortæller den 48-årige sangerinde i sit interview med det amerikanske magasin People. I interviewet åbner Mariah Carey op og fortæller, at hun har levet i benægtelse, isolation og konstant frygt for, at omverden skulle finde ud af det.

Sangerinden fortæller ligeledes, at hun for nyligt har været i behandling som resultat af ”de hårdeste år hun har været i gennem”, hvor hun blandt andet har skulle stå over for en aflysning af det planlagte E! reality show Mariahs World, bruddet med sin forlovede og en række professionelle nederlag.

Siden magasinet udkom, har Mariah Carey oplevet støtte og forståelse fra fans. "Jeg er taknemmelig for at kunne dele denne del af min rejse med jer", skriver hun på Twitter.

Bipolar er den psykiske lidelse, man tidligere kaldte for maniodepression. Som bipolar oplever man store svingninger i humøret, hvor man veksler mellem perioder af depression og perioder, hvor man oplever at være ekstra opstemt (mani).

At flere kendte åbner op til offentligheden om psykiske lidelser er med til at bryde tabuet, der involerer det at have en psykisk diagnose. Det mener formanden for Depressionsforeningen i Danmark, Bodil Kornbek:

"Der er så meget tabu forbundet med at lide af eksempelvis bipolar lidelse. De, der har den, vil oftest gerne tale om det, men tør ikke, fordi de frygter omgivelsernes reaktioner. Jo mere, der bliver talt om det i det offentlige rum, desto mindre oplever de at føle sig stigmatiseret," udtaler Bodil Kornbek til BT og fortsætter: "Vi ved, det flytter noget, at der bliver talt om det, og derfor er det befriende, at Mariah Carey står frem."

LÆS OGSÅ: Blaue Blume aflyser alle planlagte koncerter

I interviewet i People beskriver Mariah Carey, hvad hun har gjort for at få det bedre: ”Jeg har søgt og modtaget behandling; Jeg har omgivet mig med positive mennsker, og gået tilbage til at gøre det, jeg elsker – skrive sange og lave musik”. Sangerinden arbejder angiveligt på et nyt soloalbum, der skal udkomme senere i år.

Indtil da kan vi nyde en af hendes helt store hits, ”We Belong Together”:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA