x

Nordic Noise 2018 bliver højt, tungt og oldschool

Nordic Noise 2018 bliver højt, tungt og oldschool

Nordic Noise Festival går i luften for sjette gang.

Den københavnske rock- og metal festival Nordic Noise er tilbage for sjette år i træk og har nyligt fuldendt et varieret line-up med et særligt fokus på den oldschool-inspirerede metal fra ind- og udland.

Årets headlinere er Dream Evil fra Sverige (der tilligere har spillet på Royal Metal Fest i Aarhus og på Aalborg Metal Festival) samt de engelske legender i Blitzkrieg (som Metallica nævner som en af deres store inspirationskilder). De andre udenlandske navne tæller de King Diamond-inspirerede svenskere i Portrait, de gendannede tyske power/speed/thrash-metallere Iron Angel, der har haft længerevarende pauser i karrieren, samt svenske Transport League.

LÆS OGSÅ: Metalfans "reddet" af politiet efter forveksling med selvmordskult

Danmark repræsenteres på årets plakat i form af Junkyard Drive, der som eneste danske band (udover Pretty Maids) også skal spille på den store Sweden Rock Festival (sammen med navne som Iron Maiden, Ozzy Osbourne og Judas Priest), og som for nyligt har optrådt til When Copenhell Freezes Over. De andre danske navne til Nordic Noise tæller også Manticora, Pectora, Tainted Lady (vinder af årets Tak Rock og dermed vinder af en koncert på årets Copenhell) samt Annominus.

Efter de ordinære koncerter vil der i år også være afterparty hver nat med Scorpions Tribute fredag og Maiden Aalborg lørdag.

LÆS OGSÅ: Store oplevelser på andendagen af Nordic Noise Festival

Nordic Noise afholdes på Halmtorvet 9 den 11. maj, og festivalens ankermand Michael H. Andersen siger:

– Dette er uden tvivl det mest tunge og hårdtslående program i festivalens historie. Jeg er glad for at se, at den retning, vi satte sidste år, er hvad folk vil have. Oldschool, højt og tungt med at godt mix af etablerede kunstnere og nyt blod. Nordic Noise er også begyndt at tiltrække publikum fra blandt andet Sverige, Norge, Tyskland og England, hvilket går godt i tråd med festivalens koncept om en heavy metal fest af rang – med både optrædende og publikum både lokalt og langvejs fra.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA