x

Nicki Minaj: Dronningen af rap er tilbage!

Nicki Minaj: Dronningen af rap er tilbage!

Er der beef med Cardi B, hvor langt er hun med det nye album, og hvorfor har hun været væk fra de sociale medier?

Det er fire år siden, Nicki Minaj' barbies har hørt nyt fra deres dronning, der ellers specielt i 2017 var aktiv med features på diverse kunstneres singler. Blandt andet Migos’ “Motorsport” og Futures “You Da Baddest”.

I går kunne hun i et eksklusivt interview med radiokanalen Apples Beats 1 Radio afsløre, at hun startede arbejdet på sit nye album i december, og kun har udgivet de to nye singler “Chun-Li” og “Barbie Thingz”, fordi hendes fans savnede hende så meget.

"Barbie Tingz": En sang om, at man skal passe på med at komme på tværs af Nicki, for hvad ville kvinder i rap have gjort uden, at hun først havde givet dem “Want to see what bitches do when they lose the blue-print, I mean the pinkprint, ho, let it sink in.”

“Chun-Li” er måske den mest upbeat af de to nye singler, der tager dronningen af rap i en ny retning, og tekstuniverset etablerer hendes suverænitet på toppen og indflydelse på hip-hop kulturen anno 2018 - hun er “ms king kong”.

Er der beef?

Hun adresserer også på "Chun-Li" den rygtede fejde med Cardi B, som sammen med Migos også får et shoutout i sangen, “Oh, I get it, they paintin' me out to be the bad guy. Well when's the last time you see a bad guy do the rap game like me?”

Mange har da også en tendens til at sammenligne de to rappere, der har en lignende attitude i form af kontante tekster, der melder rent ud og ikke holder noget tilbage. De to er dog stadig vidt forskellige og særegne, og det er lidt ligesom dengang, folk troede, man ikke kunne høre både Rihanna og Beyoncé. Der er helt sikkert lyttere og penge nok til, at der er to kvindelige rappere med attitude på markedet – hvor mange mænd er der ikke til sammenligning? Der skulle umiddelbart ikke være tale om en fejde, men derimod manglende opbakning til Minaj og for mange, der hopper med på "the Nicki hate-train". Det afslører hun i interviewet. Migos’ Quavo skulle efter sigende have nægtet at bakke Nicki op i hendes udtalelser om, hvordan samarbejdet til sangen “Motorsport” fandt sted, da folk på nettet beskyldte hende for at lyve. Nicki påpeger dog stadig, at hun elsker Quavo, og at hun synes, det er fantastisk, hvad Cardi B har gjort.

Ifølge Minaj kunne Cardi B dog godt have vist mere respekt omkring det faktum, at de havde været en del af den samme sang. Her havde Cardi B nemlig meget hurtigt fejet det faktum under gulvtæppet, som om det ikke var noget særligt. For Nicki har da selvbevidsthed nok til at vide, at mange ville dræbe for at have hende med på en sang, så her er det nærmere manglende respekt, der har ramt Nicki i hjertet. Dog påpeger hun, at Cardi B har udtalt sig kærligt om hende senere hen.

Det nye album

Nicki Minaj spiller selv en stor rolle på sine udgivelser. Og større, end de fleste måske tror. Hun er eksempelvis med til at producere. Musikken betyder alt for hende, og hun er kendt for at være en perfektionist i studiet. Derfor har hun også holdt sig væk fra de sociale medier i et stykke tid – fordi det ikke alt sammen handler om et pænt ansigt og en stor numse, men faktisk er musik af betydning, der skal bevæge folk og samfundet, siger hun på Beats 1. 

I interviewet kan Nicki afsløre, at der vil være sange på albummet, der kommer til at adressere dagens USA. Især unge kvinder vil have noget at se frem til. Varm op til det kommende album med den mere kommercielle single "Barbie Tingz". Singlen får desuden snart en musikvideo med på vejen, og det kan du også se en teaser til: Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA