Nyhed

Regeringen vil støtte nye talenter med internationalt potentiale

GAFFA.dk - Alt om musik

Kirke- og kulturminister Mette Bock (LA) vil gennem en række initiativer støtte unge musiktalenter.

Er du den næste MØ eller Lukas Graham? Så spids ører nu. Senere i dag vil kirke- og kulturminister Mette Bock (LA) nemlig fremlægge en række initiativer, der skal støtte de danske talentmiljøer. Initiativerne kommer rundt regnet til at være på omkring 12,5 millioner kroner, hvor en del af pengene kommer til at tilfalde potentielle verdensstjerner med årlige bevillinger, så de kan fokusere 100 procent på musikken.

Støtten kommer primært til at gå til en mentorordning og individuelle karriereforløb inden for alt fra arkitektur og design til musik, film og scenekunst. Det skal hjælpe de unge talenter med at etablere sig på arbejdsmarkedet og skabe en holdbar forretning.


Vi skal blive meget bedre til at hjælpe vores unge kunstnere på vej, hvis de skal kunne klare sig i en global konkurrence de kommende år. Vi skal gøre alt, vi kan, for at understøtte vores unge kunstudøvere, så de kan omsætte deres talent til en levevej”, siger Mette Bock til DR.

De nye initiativer gør det også muligt for kommuner at søge midler og derved blive såkaldte talentkommuner, hvor der indgås samarbejder med uddannelsesinstitutioner og andre aktører til at styrke talenternes udvikling.

Ifølge DR stammer ideén til talentudviklingen fra diverse programmer omkring sportstalenter og Statens Kunstfonds støtteordning “Den Unge Elite” inden for musik. Mon ikke også massive eksportsuccesser som Lukas Graham og MØ spiller ind på kulturministerens idéudvikling. 


ANNONCE