x

Rockens aften

Rockens aften

I forgårs blev den årlige Rock & Roll Hall Of Fame- indvielse afholdt. Eddie Vedder, med en ny hanekams-frisure, om hvilken han sagde: "Jeg er frusteret over verden i dag, og jeg lod det gå ud over mit hår", skulle indvi punkbandet The Ramones.

Pearl Jam-sangeren holdt en lang tale på 17 minutter (cirka lige så lang tid, det tager et punkband at spille 10 numre), i hvilken han sagde: "The Ramones havde faktisk lange sange, de var bare spillet hurtigt". Og han fortsatte: "The Ramones var bevæbnet med to minutters sange og affyrede dem som maskingeværsalver, det var nok til at ændre verden. Nu er det Disney-børn, der synger sange skrevet af gamle mænd og bliver markedsført til 6-7 årige børn, så en eller anden forandring bliver der nødt til at ske."

Ramones-bassisten Dee Dee Ramone takkede kort sig selv med ordene: "Jeg vil gerne takke mig og give mig selv et klap på skulderen. Tak Dee Dee, du er vidunderlig."

Anthony Kiedis fra Red Hot Chili Peppers skulle indvi Talking Heads, men først kom han med en komentar til Eddie Vedders lange takketale: "Eddie Vedder, hvor end du er, du er et geni. The Ramones’ sange er på to minutter, men det var din tale ikke. Det var faktisk en meget kort tale, den var bare fortalt langsomt." Talking Heads takkede ved at spille et par numre sammen for første gang i 18 år.

Bob Dylans søn Jakob Dylan skulle indvi Tom Petty And The Heartbreakers, og det gjorde han med ordene: "Første gang jeg mødte Tom Petty var i 1986, hvor jeg snakkede med hans to døtre, og hvor jeg sagde til dem: "det må bare være underligt at have Tom Petty som far, det må simpelthen være så cool." Før Tom Petty blev kendt, var der mange singer-songwritere, der fik påklisteret at være den nye Dylan, men på grund af Tom Pettys store indflydelse fik jeg påklisteret at være den nye Petty, selvom jeg nok er den eneste, der burde have påklistret byrden af at være den nye Dylan."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA