x

Eva Dahlgren til Århus

Eva Dahlgren til Århus

(Foto: Anna-Lena Ahlström)

Takket være et samarbejde mellem VoxHall og Århus Festuge kan danske fans opleve den populære svenske sangerinde Eva Dahlgren på Voxhall den 11. marts.

I løbet af foråret giver Eva Dahlgren enkelte eksklusive koncerter i Skandinavien, hvor der flere steder er arrangeret ekstrakoncerter. Den eneste koncert i Danmark bliver i Århus. Her vil hendes sceneoptræden pege frem mod Festugen 2008, hvor der er et samarbejde med Eva Dahlgren på vej. Det skriver Århus Festuge i en pressemeddelelse.

Eva Dahlgren fik sit store gennembrud i 1991 med albummet ”En Blekt Blondins Hjärta”, som solgte over 500.000 eksemplarer alene i Sverige og indbragte den følsomme sangerinde en lang række priser.

Men første gang svenskerne stiftede bekendtskab med Eva Dahlgren, var faktisk helt tilbage i 1979 og 1980, da den dengang purunge sangerinde stillede op til det svenske Melodi Grand Prix. Efter gennembruddet i 1991 var der imidlertid en tavs periode, hvor Eva Dahlgren koncentrerede sig om forskellige musikalske samarbejder og om at skrive en børnebog.

Eva Dahlgrens seneste plader tæller i 2005 ”Sne” og i november 2007 udgav Eva Dahlgren ”Petroleum og Tang”.

Eva Dahlgrens officielle side


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA