x

Bowie: Scarletts stemme er dobbelt cool

Bowie: Scarletts stemme er dobbelt cool

David Bowie medvirker på det ventede debutalbum fra den underskønne filmskuespiller fra "Lost In Translation" og "Scoop", Scarlett Johansson. Bowie er begejstret for Scarletts stemme, og kalder den "mystical and twice cool".

David Bowie har dog for nyligt offentliggjort et åbent brev på sin hjemmeside, der paradoksalt nok beklager, hvordan pressen forsøger at overdrive hans rolle på pladen.

Her bringer vi hans kommentar i en dansk oversættelse:

"Jeg har set, hvordan det er fremstillet i pressen, og jeg forestiller, at pladeselskabet ville spinne min rolle op til mere, end det egentlig er. Mine eneste bidrag er et par oo's og ah's på et par numre.

Jeg dukkede op i Avatar Studios langt oppe på w.53rd Street på Manhattan og deltog i indspilningen godt en time. David Sitek, produceren, spurgte mig oprindeligt om at medvirke på tre numre, men på det ene, "I Don't Wanna Grow Up", følte jeg ikke, jeg kunne tilbyde noget særligt, så jeg lod det være ved det.

Sangene er gode, virkeligt godt Tom Waits-stuff, og Scarletts er mystificerende og dobbelt cool. Hun skaber en stemning, som kun have være skabt af folk som Margery Latimer eller Jeanette Winterson."

Pladen består af 11 Tom Waits-covernumre, og Bowie medvirker på "Falling Down" fra "Big Time" (1988) og "Fannin' Street" fra "Orphans" (2006). De to har i øvrigt begge spillet med i filmen "The Prestige".

Trackliste for "Anywhere I Lay My Head":
1. Fawn
2. Town With No Cheer
3. Falling Down
4. Anywhere I Lay My Head
5. Fannin’ Street
6. Song for Jo
7. Green Grass
8. I Wish I Was in New Orleans
9. I Don’t Want to Grow Up
10. No One Knows I’m Gone
11. Who Are You?


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA