x

Diablo Swing Orcestra til Århus

Diablo Swing Orcestra til Århus

Det svenske avantgarde-metal band Diablo Swing Orchestra har eksisteret siden 2003 og har med tiden udgivet ep’en ”Border Line Hymns” og albummet ”The Butcher’s Ballroom”.

Ifølge bandet selv stammer deres navn fra det 16. århundrede. Her skulle bandets forfædre have fremført koncerter i protest mod den lutheranske kirke, der havde magten på det tidspunkt.

Som følge heraf var orkestret nødt til at gå under jorden, hvor de holdt hemmelige koncerter med støtte fra tidens undertrykte bønder for til sidst at blive fanget og henrettet af kirken.

Om denne historie har noget på sig, er højst usandsynligt, men god er den da bestemt.

Til marts har man imidlertid muligheden for at opleve Diablo Swing Orchestra i levende live i Musikhuset i Århus. Bandets optræden vil ved denne lejlighed bestå af to sæt med en pause ind imellem. Første halvdel af koncerten vil koncentrere sig om mere afdæmpet klassisk-inspireret musik, end man er vant til fra bandets hånd.

I andet set derimod vil der være fuld knald på, ligesom Diablo Swing Orchestra har annonceret at de medbringer ”forstærkninger” fra det svenske operahus i Karlstad. Bandet vil benytte lejligheden til både at afprøve nye numre og til at spille omarrangeret ældre materiale.

Diablo Swing Orchestra spiller i Musikhuset i Århus den 17. marts.

Diablo Swing Orchestra på myspace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA