x

Johnny Madsen får sin vej

Johnny Madsen får sin vej

Danmarks svar på Tom Waits, galemandsblues, rootsrockeren med fødderne solidt plantet i Vesterhavssand. Kært barn har mange navne, og Johnny Madsens skal nu pryde et vejskilt i hans barndomsby Thyborøn.

Johnny Madsen bliver en af meget få nulevende personer, der får en vej navngivet efter sig. En gruppe lokale borgere har foreslået, at Tværvej, der primært består af fritidshuse, skal navngives efter den vestjyske musiker og maler. Det vedtager Lemvigs Byråd med stor sandsynlighed i aften.

"Det er symbolsk og stort. Jeg blev glad og sagde ja tak. Normalt får nulevende personer ikke opkaldt en vej efter sig. Man ved jo ikke, om de laver noget dumt, hvis de nu pludselig begår et bankrøveri. Men det skal jeg nu nok lade være med", fortæller Johnny Madsen ifølge Ritzau.

Johnny Madsen er bosat på Fanø og har lavet sine seneste plader sammen med Knud Møller og sønnen Rasmus Madsen. Han er blandt andet kendt for debutpladen "De Tørre Er De Best... Men De Våde Er De Flest" fra 1982, samt hittet "En At Bli' Som" med Billy Cross, Nanna og Peter Belli fra 1989.

Siden har han løbende udgivet en række soloalbums og turneret - primært i selskab med Knud Møller.

Den seneste nulevende, der har fået opkaldt en vej efter sig, er "dynekongen" Lars Larsen. Vejen, der bærer hans navn, ligger i hans barndomsegn nord for Vejle.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA