x

Nu udkommer "Nothing Compares 2 U" med Princes vokal

Nu udkommer "Nothing Compares 2 U" med Princes vokal

Originalversionen med mesteren selv er netop udkommet

Nogle musikere glemmes, andre huskes. Det sidste er heldigvis tilfældet for Prince, der trods sin alt for tidlige død i 2016 vil blive ved med at bevare sin legendestatus hos musikelskere.

Musikken bliver stående, når kunstnerne forgår. Og nu er nyt materiale dukket op hos den ikoniske skikkelse, da storhittet "Nothing Compares 2 U" nu er udgivet i Princes egen indspilning.

Hit-sangen er skrevet og produceret af mesteren selv til gruppen The Family, der udgav det i 1985 uden den store bevågenhed. Helt anderledes blev det, da Sinéad O'Connor indspillede sangen i 1990 og gjorde den til sit eget absolut største hit.

Optagelserne her er fra 1984, seks år før, Sinead O'Connor tog den i brug. Med back-up vokaler af Susannah Melvoin og Paul "St. Paul" Peterson og saxofon leveret af Eric Leeds – alle tre medlemmer af The Family – er denne udgave betydeligt mere kantet i udtrykket end O'Connors meget storladne udgave af sangen. Ballade-tematikken er stadig intakt, men med et mere rocket udtryk i guitaren og bassen lægger den sig i naturlig forlængelse af Princes tidligere bedrifter på den utvetydigt største sensation i diskografien: "Purple Rain"-albummet fra 1984. 

Den førende Prince-ekspert og arkivist Michael Howe beskriver fundet af optagelserne således: "Jeg spottede 2" multitrack-båndet i arkiverne for nogle uger siden, da jeg lavede en større undersøgelse af 1984-æraen. Efter at have samlet mit kæbeparti op fra gulvet tog vi båndet med ovenpå, analyserede det, satte det i Studer 24 spors-maskinen og digitaliserede det til 24/192. Selv vores "faders up" grove mix var dragende nok til at indikere, at det her virkelig var noget specielt. Og at høre lige præcis den her sang i sin oprindelige kontekst og i sin komplette helhed spillet og sunget ham selv, gør det bare særdeles bemærkelsesværdigt.” 

Hør sangen her:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA