x

The Streets til Roskilde

The Streets til Roskilde

Mike Skinner, alias The Streets, vender i år tilbage til Roskilde Festival med sine grime-forstadsrim fra hverdagens små og store problemer. Han optrådte i øvrigt på festivalen både i 2003 og 2006.

Han slog igennem som 22-årig med debutpladen "Original Pirate Material" fra 2002, hvis præcise og sarkastiske beskrivelser og skiftende tempo i flows blev et varemærke for Skinner, som spredte sig og markerede grime-genren på den internationale scene. Fra albummet blev "Has It Come To This?" et kæmpe hit.

I 2004 kom "A Grand Don't Come For Free" og i 2006 "The Hardest Way To Make An Easy Living", som begge har fået gode anmeldelser.

Danske Isam B., kendt fra Outlandish, har for en stund lagt den engelsksprogede, etniske rap på hylden, og går for tiden i en dansksproget soulinspireret, akustisk retning, som hans seneste plade "Institution" fra 2007 antyder. Derfra kan man måske genkende "I Danmark Er Jeg Født" - der ligesom resten af Isam B.'s sangskrivning peger på en politisk og moralsk bevidsthed.

Engelske Shape Of Broad Minds består dels af psykedelisk hiphop, dels rockriffs, sumpet jazz og soul-velsmag. Bandet har fem medlemmer, men kun to fysiske ophavsmænd. De øvrige rappere, sangere og instrumentalister i line-uppet er spaltede personer gemt inde i frontmand Jneiro Jarel.

Roskilde Festival


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA