x

Radiohead kæmper for miljøet

Radiohead kæmper for miljøet

Der er mangt en britisk festivalgænger, der er skuffet over, at Thom Yorke og co. ikke tropper op på den engelske Glastonbury Festival i år. Grunden til, at bandet springer festivalen over, har nu vist sig at have rødder i Radioheads økologiske bevidsthed.

Thom Yorke fortæller til The Sun, at Radiohead, for så vidt det er muligt, kun spiller steder med miljøvenlige transportsystemer:

”Det, vi prøver at gøre, er kun at spille i områder, der har en infrastruktur med offentlig transort. Så det udelukker Glastonbury i år. Måske kan vi finde ud af noget i fremtiden. De kan sikkert ikke udstå synet af os alligevel.”

Yorke fortæller ydermere, at han og resten af Radiohead foretager økologiske tiltag i deres liv: “Jeg er ved at prøve at bygge et system under mit hus, der varmer det naturligt fra jorden”

”Vi gør, hvad vi kan for at minimere, at vores turné-virksomhed får for stor indvirking på miljøet. Det betyder blandt andet, at vi har købt to sæt udstyr, så vi har et sæt både i Europa og i Amerika, og ikke behøver at flyve det hele verden rundt, når vi skal turnere.”

Herhjemme kan vi jo så bare glæde os over, at Roskilde Festival lever op til bandets strenge, men fornuftige krav.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA