Nyhed

Kurt Vile giver dansk koncert

GAFFA – Alt om musik

Kongen af amerikansk slackerrock, Kurt Vile, vender med sit band The Violators tilbage til Store Vega den 16. oktober.

Med årene har Kurt Vile udviklet sig til en af USAs mest markante sangskrivere og guitarister. Han er kendt for sin uhøjtidelige stil og rækken af lo-fi slackerrock-album, men også for sin rørende sangskrivning og kærlighed til klassisk amerikansk rock.

Viles seneste soloalbum b’lieve I’m goin down fra 2015 blev yderst vel modtaget af anmelderne, også af GAFFAs egen Finn P. Madsen, der dryssede fem stjerner ud over albummet og skrev:


”Den sværmeriske og pianodryppende Stay Inside og Life Like This er lyden af en mand, der står sig selv nærmest med en genfundet inspiration, som igen smitter stærkt af på musikken. "Wanna live, Wanna live, live a life like mine?/Well I been doin' it baby all the time". Vidunderbarnet Kurt Vile ophæver på det nærmeste tyngdekraften på b'lieve i'm goin down... med en række stemningsfulde og vægtløse sange, hvor han sætter sig selv forbilledligt i stævne.”

LÆS OGSÅ: LIDT FOR MAGELIG SOFAHYGGE FRA SLACKERPARRET

Inspirationerne hos Kurt Vile tæller lo-fi- og slackerrock-ikoner som Beck og Pavement, men også guitarrockens legendariske sangskrivere som Neil Young og Bruce Springsteen.


Folk-rock-musikeren er en yderst arbejdsom herre. Siden debuten Constant Hitmaker fra 2008 har han udgivet ikke mindre end seks ep’er og hele syv album. Senest udgivelse er albummet Lotta Sea Lice fra 2017, som er et samarbejde med den australske sangerinde og guitarist Courtney Barnett.

Philadelphia-fødte Kurt Vile nåede ud til et større publikum i The War on Drugs og delte i en periode sin tid mellem solokarrieren og bandet. Senere besluttede Vile at prioritere soloarbejdet og brød stort igennem med det anmelderroste 2011-album Smoke Ring for My Halo, hvorfra Vile især overvandt mange hjerter med ”Baby’s Arms”, som du kan høre herunder:


ANNONCE