x

Hendrix' trommeslager er død

Hendrix' trommeslager er død

Den amerikanske trommeslager Buddy Miles døde tirsdag 26. februar i en alder af 60.

Miles spillede i en række grupper inklusive Delfonics og Electric Flag, inden han i slutningen af 1969 sammen med Jimi Hendrix og Billy Cox dannede Band Of Gypsys.

Inden da havde Miles allerede medvirket på Hendrix' "Electric Ladyland" samt brugt guitaristen som producer på sin egen plade "Electric Church".

Band Of Gypsys nåede dog kun at spille ganske få koncerter og udsende et enkelt live-album, men indspilninger med Miles på trommer er dukket op efterfølgende på en række posthumt-udsendte Hendrix-plader.

Efter Hendrix' død i 1970 fortsatte Miles med at indspille plader i eget navn, men tilbragte også nogle perioder i fængsel for narko-relaterede forseelser.

Midt i 80'erne fik han dog et underligt comeback, da han lagde stemme til nogle animerede tv-reklamer, hvilket gav ham et mindre hit med en coverversion af sangen "I Heard It Through The Grapevine".

I samme periode medvirkede han på Santana-pladen "Freedom", og Miles nåede i sin levetid også at indspille med navne som David Bowie, Stevie Wonder, Barry White og George Clinton.

Buddy Miles blev 60 år.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA