x

Munich er populære på Island

Munich er populære på Island

Den 20. februar 2008 sidder århus-bandet Munich og fotografen David Bust i flyet på vej til vulkanøen Island.

Forhistorien til denne tur er, at orkestret på Spot-festivalen 2007 mødte en af radioværterne fra Islands førende rock-radiostation, X-977.

Han tog bandets første single "The Young Ones" med tilbage til øen, og seks måneder senere får Munich nyheden, at den har ligget nummer 1 på radioens lytterbestemte hitliste i to måneder.

Dette, samt stor efterspørgsel fra islanske lyttere, resulterer i, at X-977 inviterer Munich til Island for at spille på en række af de største spillesteder samt TV- og radiostationer.

Turen går derefter til Island, og orkestret noterer sig, at den islandske musikpresse har fulgt bandets ankomst med pæn opmærksomhed. Aftenens koncert er udsolgt, og da Munich går på scenen, er stedet da også godt pakket.

De følgende dage spiller Munich spiller på Island på spillestederne HM, Nasa og Gaúkur Á Stóng, som også kendes fra Iceland Airwaves. Ved begge koncerter møder over 500 op.

Bandet formår på 4 dage formået at spille for over 1600 islændinge og sælge mere end 100 limited edition-kopier af debutalbummet ”Those Who Dare”, der udgives herhjemme i løbet af foråret.

Ud over dette er der interesse fra pladeselskabet Smekkleysa/Bad Taste (The Sugarcubes, Björk, Sigur Rós), og der er forhåbninger om at få pladen ud på selskabet i 2008.

Bandet er nu i Danmark igen, hvor der bliver lagt en sidste hånd på den kommende debutudgivelse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA