x

Gasolin’ teaterkoncert tager på turné

Gasolin’ teaterkoncert tager på turné

Midt i halvfemserne lavede Nikolaj Cederholm og Kåre Bjerkø verdens første teaterkoncert. Efter at Kim Larsen havde sagt "Værsgo'", åbnede teaterkoncerten "Gasolin’" på Dr. Dante i 1994. Konceptet var helt nyt, og det blev en kæmpe succes.

Teaterkoncerten Gasolin’ spillede to sæsoner for fulde huse. 12 år efter kunne danskerne se eller gense Cederholm og Bjerkøs banebrydende teaterkoncert på Østre Gasværk Teater. Også genopsætningen blev en success.

Det er alt sammen årsagen til, at alle de medvirkende tænkte, at det kunne være sjovt at spille sangene som et rigtigt band – uden for teateret. Derfor drager sangerne og musikerne på turné landet over med en koncertversion, hvor fortolkningerne kan opleves uden teaterkulisser.

Nikolaj Cederholm udtaler om teaterkoncerten Gasolin’ dengang og nu:

”På trods af mange velmente råd om det modsatte, besluttede vi os for 12 år siden for at forsøge os med en forestilling baseret på Gasolin’s sange.

Ikke at vi anede noget som helst om, hvordan en Gasolin’-forestilling ville komme til at se ud, men vi vidste, hvad vi gik efter. Vi gik entydigt efter at gøre sangen til det afgørende element midt i en dramatisk kontekst.

Hvilket bare betyder, at vi ikke ville lave sange, som var underlagt en handling sådan som i en traditionel musical. Det er på sin vis, ligesom en ballet eller en opera undertiden kan være det, befriet for handling, for i stedet udelukkende at hengive sig til musikken, til følelsen.

Når nu vi vender tilbage til stoffet igen, så er det for at gentage os selv. Repetere, hvad vi lavede og opdage, hvordan vi har ændret os som mennesker og som kunstnere i forhold til netop de sange. Danmark anno 1994 findes ikke mere, tiden er en anden, og gentagelsen vil uvægerligt føre til noget helt andet i 2008.”

Koncerten turnerer fra 5. oktober til 31. oktober 2008. Turnéplanen er følgende:

5. oktober - Oslo Konserthus
9. oktober – Musikteatret, Albertslund
11. oktober - Tinghallen, Viborg
15. oktober - Aalborg Kongres og Kulturcenter
16. oktober - Nöjesteatren, Malmö
18. oktober - Musikhuset Aarhus
22. oktober - Ringsted Teater og Kongres Center
23. oktober - Musikteatret Vejle
25. oktober - Vega, København
28. oktober - Alsion, Sønderborg
29. oktober - Musikhuset Esbjerg
30. oktober - Arena Fyn, Odense
31. oktober - Musikteatret Holstebrohallen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA