x

Nyt urban-udspil fra prominent trekløver

Nyt urban-udspil fra prominent trekløver

Tre prominente aktører inde for den danske urbanscene er gået sammen om ny gruppe, CAMO, og debuterer med singlen, ”Havana”. Den nye gruppe består af rapperne Sleiman, Livid og Q, der hver bringer sin historie med ind i det nye lovende samarbejde.

Sleiman er for længst etableret i dansk mainstream, med et katalog der indeholder 7 guld- og 2 platinplader. Han har en baggrund med vold og bandeliv, men det er fortid. Hit-rapper, rollemodel og forretningsmand er både nutid og fremtid. Blandt Sleimans hits finder man bl.a. ”Bomaye” og ”Don Diego”.

gallery_large

Q derimod er ny mand bag mikrofonen – glødende passioneret og klar til selv at debutere som artist. Men på gadeplan er Q ikke et nyt bogstav. Ligesom Sleiman er han tidligere medlem af banden, Bloodz fra Askerød i Hundige. Der er en grund til, at den danske musikscene ikke har set Q før nu – i 2010 fik han en dom på 8 år, og han har lovet sig selv og sine nærmeste, at han aldrig skal bag tremmer igen. Ligesom for Sleiman er musikken vejen til et bedre liv.

Livid er et kendt navn inden for dansk rap. Han var den lyriske drivkraft i rapgruppen Kaliber, der opnåede flere guldplader og spillede over 200 koncerter. Han har stået bag hits for bl.a. Sleiman, Joey Moe og Jimilian, samt sit eget store hit ”Mon Ami” fra 2016.

Livid betegner sig selv som en ”hybrid”. Han voksede op i et bofællesskab og er ud af en akademisk familie af bl.a. ingeniører, forfattere, politikere og kulturpersonligheder. Samtidig har han været på kanten af loven og har mistet flere venner til gaden. Musikken har han, ligesom Sleiman og Q, brugt som redskab til at analysere sin fortid og reflektere ved at sætte ord på. Det har været som en terapi for Livid, og de efterfølgende succesoplevelser har været med til at knække den onde cirkel, han havde spildt 10 år af sit liv på.

Udover at være sammen om CAMO, har Sleiman og Q startet et nyt urban-pladeselskab, Probation, som også Livid bidrager til i form af sangskrivning. Fokus ligger på hiphop og rap, og da mange af de spirende talenter i denne genre udspringer fra mindre privilegerede lag i samfundet, er der en motivation i at kunne vise dem et alternativ til livet på gaden. CAMO ved selv hvor svært det kan være at bryde med en kriminel livsstil. Det kræver et stærkt alternativ, og for dem har det været musikken.

Med de tre venners forskellige, men til dels lignende, baggrunde og erfaringer med både musik og gadelivet, er CAMO sultne efter at smage på den danske urbanscene. De bruger deres fortid og læringerne som inspiration til at tænde den kreative gnist, der nu har medført debutsinglen, ”Havana”. Tag med til Havana og bliv mødt af en sommerlig lyd og et stærkt tekstunivers med et godt budskab.

”Gik fra nada til Gucci og Prada. Fra Vestegnen til Havana…”. CAMO er gået hele vejen, og er klar til at sætte deres aftryk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA