x

Musik og film på AFIA Filmfestival

Musik og film på AFIA Filmfestival

AFIA Filmfestival, der løber af stablen d. 12.-17. marts i Århus, har i år et væsentlig fokus på musik, hvilket både kommer til udtryk via en række gode og spændende musikfilm samt en paneldebat om musikvideoer.

Lørdag d. 15. marts kl. 16.30 afholdes der i Musikhuset en paneldebat om samspillet mellem musik og billeder, som det kommer til udtryk i musikvideoer. Arrangementer byder på nogle af landets dygtigste musikere og musikvideoinstruktører, når både Simon Kvamm, Martin de Thurah og Thomas Mikkelsen viser eksempler på deres arbejde med genren.

Derudover deltager repræsentanter for både tv og pladebranchen i en debat, hvor både de kunstneriske og de kommercielle aspekter af musikvideo-genren kommer op at vende.

Festivalen har også en række interessante musikfilm på programmet, og der er noget for en hver smag.

”Get thrashed” fortæller historien om rock-genren thrash metal, der har sat sine spor på rockscenen fra 1980’erne og frem til i dag. Filmen giver et larmende, brutalt og ærligt indblik i en musikgenre, som ellers ikke får meget opmærksomhed i offentligheden.

Filmen ”Sanctuary” giver et indblik i Dead Can Dance-forsangeren Lisa Gerrards helt unikke musikalske univers, der giver både tid og stof til eftertanke og åndelig fordybelse.

”Les Paul: Chasing sound” portrættere den legendariske jazz-guitarist Les Paul, der med sin baggrund som bl.a. hit-maker og opfinderen af multi-track optagelser har været en af arkitekterne bag rock n’ roll.

Bob Dylan og hans evige kritiker AJ Weberman tages under kærlighed behandling i filmen “The Ballad of AJ Weberman”, der går under huden på dem begge.

Alle fire film vises lørdag d. 15. marts, og de nøjagtige spillesteder og tidspunkter kan findes på www.afiafilmfestival.dk, hvor man også kan læse mere om resten af programmet og festivalen generelt.

AFIA Festivalens hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA